Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2020

Clayton bespaart in tijd, plaats en energie

Samen analyseren wij uw stoomprofiel en zoeken wij naar de meest rendabele oplossing voor de toelevering van deze belangrijke energiebron. (Advertorial)

Lees meer...

Samenwerking in transitie

"Innovaties, samenwerking en investeren in transitie vormen het recept om uit het economische dal te klimmen."

Lees meer...

54events stelt vakbeurs Industrial Heat & Power uit naar 2021

Beursorganisator 54events heeft vanwege de gevolgen van de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus haar vakbeurzen Vakbeurs Energie, Zero Emission | Ecomobiel, PREFAB, Industrial Heat & Power, RENOVATIE en MONUMENT uitgesteld naar 2021.

Lees meer...

Beursbezoekers onderstrepen belang vakbeurzen

In het kader van de Nationale Energie Week, die plaatsvindt in de tweede week van oktober, onderzocht beursorganisator 54events de stemming onder potentiële beursbezoekers. Maar liefst 1.627 respondenten gaven hun mening. Daarvan gaf 82% aan in oktober graag voor een bezoek naar de Brabanthallen te komen, als dit van overheidswege is toegestaan.

Lees meer...

Industriële elektrificatie essentieel voor windparken

Offshore windparken hebben om in 2030 11,5 gigawatt energie rendabel te leveren ondersteuning nodig. Het meest haalbare is om de industrie te ondersteunen met elektrificatie of de inzet van groene waterstof

Lees meer...

Biomassa klimaatvriendelijker dan geïmporteerd aardgas

Houtige biomassa is zeventig tot ruim negentig procent klimaatvriendelijker dan aardgas, blijkt uit onderzoek van Royal HaskoningDHV in opdracht van de NVDE. 

Lees meer...

Rem op investeringen stoom

Onzekerheden rondom wet- en regelgeving rondom de industriële energietransitie houden investeringen in stoomsystemen tegen. Met de invoering van de SDE++ regeling is de koers van de Rijksoverheid in ieder geval duidelijk: zo snel mogelijk CO2-emissies terugdringen. 

Lees meer...

Noordelijke alliantie toont wind- en waterstofplan

Groningen SeaportsGasunie, Shell en de Provincie Groningen slaan de handen ineen voor een ambitieus plan voor groene waterstof.  

Lees meer...

Vijf miljard euro voor SDE++

Eind september kunnen bedrijven zich voor het eerst inschrijven voor de stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++).  

Lees meer...

Industrial Heat & Power krijgt gezelschap van RENOVATIE en MONUMENT

Industrial Heat & Power, Vakbeurs Energie en de vakbeurzen PREFAB en Zero Emission | Ecomobiel krijgen gezelschap van de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT, die vandaag door 54events werden verzet naar dinsdag 6 tot en met donderdag 8 oktober.

Lees meer...

Column René de Schutter: 'Orde in de Chaos"

2020 is hectisch begonnen. Op de drempel van het nieuwe decennium gaf de hoogste rechter Urgenda gelijk in zijn klimaatzaak.

Lees meer...

Enorme energiebesparing aandrijfsystemen

Met eenvoudige aanpassingen aan elektrisch aangedreven machines kunnen deze maar liefst dertig tot zestig procent efficiënter worden.

Lees meer...

Miljoenen extra subsidie voor energietransitie

EZK prikkelt de industrie om extra CO2-uitstoot te beperken, via nieuwe en aangepaste subsidieregelingen en een groter budget.

Lees meer...

Nouryon investeert in herstart Delesto 2

Chemieconcern Nouryon investeert in de herstart van de warmtekrachtcentrale Delesto 2 om deze eind 2020 in bedrijf te kunnen nemen.

Lees meer...

Europese isolatiewedstrijd op beursvloer

Tijdens Industrial Heat & Power strijden internationale teams om het Europese Isolatiekampioenschap. De deelnemers isoleren een boiler en een leidingsysteem.

Lees meer...

2020 in teken Regionale Energie Strategie

De Provincie Noord-Brabant liet het industriële energieverbruik inventariseren voor uitvoering van de Regionale Energie Strategie.

Lees meer...

Staat moet broeikasgassen verminderen vóór 2021

De hoogste rechter gaf Urgenda gelijk in zijn eis aan de Staat om de uitstoot van broeikasgassen met 25 procent te verlagen vóór 2021.

Lees meer...