De Brabanthallen in ’s Hertogenbosch vormden afgelopen week weer het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland: met als thema samenwerken in transitie was de Nationale Energie Week de place to be voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met hoe Nederland de komende jaren verduurzaamt.
De ambitie en urgentie onder Nederlandse ondernemers om te verduurzamen groeit en gaat gepaard met vele vragen: Welke ontwikkelingen zijn relevant voor mij? Zijn er voorbeelden uit de praktijk die mij verder kunnen helpen? Welke keuzes kan ik nu maken? Wie en wat heb ik daarvoor nodig? En wat zijn de ondersteunings- en financieringsmogelijkheden?
Kingspan Insulation is een toonaangevende producent van hoogwaardige isolatieproducten en –systemen voor leidingen voor gebouwinstallaties, HVAC-toepassingen, proces- en petrochemische toepassingen en koeldiensten.
Wist u dat er in Nederland ongeveer 125 PJ (petajoule) aan restwarmte vrijkomt met een temperatuur van meer dan 100˚C? Hier is nog niet eens de overtollige warmte uit bijvoorbeeld datacenters meegenomen, dus het werkelijke getal aan restwarmte ligt zelfs hoger.
Energiebesparing, minder lawaai, langdurige betrouwbare werking: De thermische en akoestische isolatieoplossingen van Armacell verbeteren de energie-efficiëntie van industriële apparatuur en pakken de klimaatverandering aan door CO2-uitstoot te voorkomen.
Noodzakelijke koelinstallaties worden in talloze industriële processen ingezet. Maar koelen levert als bijproduct ook altijd restwarmte op. Die wordt nu ongebruikt afgevoerd.
Medeauteur van het Fit for 55 klimaatmaatregelenpakket van de Europese Commissie Diederik Samsom gaat tijdens de opening van de vakbeurs Industrial Heat & Power 2021, onderdeel van de Nationale Energie Week, op dinsdag 12 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch als keynote spreker in dialoog met de vertegenwoordigers van ‘s lands meest betrokken sectoren.
Op donderdag 14 oktober bespreken Sjoerd Wittkampf, Stijn Schlatmann en Sonny Schepers tijdens de vakbeurs Industrial Heat & Power hybride warmtesystemen voor de industrie.
Op donderdag 14 oktober 2021 neemt moderator René de Schutter (FedEC | Bilfinger) u – tijdens Industrial Heat & Power – aan de hand van de presentaties van Paul Straatman (Indorama) en Gert-Jan Gruter (Avantium en UvA) een uur lang mee in de praktijk van circulaire warmte en koude.
Op donderdag 14 oktober bespreekt Gijsbrecht Gunter, manager externe relaties & communicatie bij Yara Sluiskil, als onderdeel van de Dutch Hydrogen Days, de rol van waterstof bij de grootste kunstmestfabriek van noordwest Europa, Yara Sluiskil.
Op dinsdag 12 oktober laten FME en VEMW in het kader van Project 6-25 tijdens de vakbeurs Industrial Heat & Power zien hoe de industrie haar ambitie van 14,3 Mton extra reductie in 2030 – en tot en met 2025 een reductie van 6 Mton CO2 per jaar– kan realiseren.
Op woensdag 13 oktober vindt de tweede editie van het Efficiënt Aandrijven Event plaats in het 1931 Congrescentrum te ’s-Hertogenbosch, bij de Brabanthallen. De focus van het event ligt op energiebesparende oplossingen in de gehele aandrijfketen.
De Europese Green Deal (EGD) verhoogt de druk op de industrie om efficiënte maatregelen te nemen om de CO2-uitstoot te verminderen en voorziet in een verplichte vermindering met 55% tegen 2030.
Op 12, 13 en 14 oktober vindt Industrial Heat & Power plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Met weer een mooi aanbod van exposanten op een inmiddels grotendeels gereserveerde beursvloer en een prachtig inhoudelijk programma.
Op 1 maart 2021 heeft EiiF haar 2e studie gepubliceerd over het besparingspotentieel met industriële isolatie. Het onderzoek is gebaseerd op 2500 Tip Check inspecties over de afgelopen 10 jaar.
In de eerste maanden van de Corona-crisis werden we verrast door het grote aantal producten dat niet, zoals gebruikelijk, meteen of op korte termijn leverbaar was. De roep om ‘reshoring’ klonk al langer, maar kreeg in deze periode een boost.
Wist u dat er in Nederland ongeveer 125 PJ (petajoule) aan restwarmte vrijkomt met een temperatuur van meer dan 100˚C? Hier is nog niet eens de overtollige warmte uit bijvoorbeeld datacenters meegenomen, dus het werkelijke getal aan restwarmte ligt zelfs hoger.
Om de doelstellingen uit het Klimaatakkoord te kunnen realiseren, en de CO₂-uitstoot in 2030 te verminderen met 49% ten opzichte van 1990, kan de grootschalige inzet van duurzaam opgewekt waterstof een flinke bijdrage leveren.