Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2021

Als vanouds: Brabanthallen place to be voor professionals in de energietransitie

De Brabanthallen in ’s Hertogenbosch vormden afgelopen week weer het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland: met als thema samenwerken in transitie was de Nationale Energie Week de place to be voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met hoe Nederland de komende jaren verduurzaamt.

Lees meer...

Dagstarten op IH&P 2021: Wegwijzers voor complexe route verduurzaming industrie

De ambitie en urgentie onder Nederlandse ondernemers om te verduurzamen groeit en gaat gepaard met vele vragen: Welke ontwikkelingen zijn relevant voor mij? Zijn er voorbeelden uit de praktijk die mij verder kunnen helpen? Welke keuzes kan ik nu maken? Wie en wat heb ik daarvoor nodig? En wat zijn de ondersteunings- en financieringsmogelijkheden?

Lees meer...

Jörg maakt snijden geweldig (advertorial JÖRG Machines)

Isolatie Allround bij JÖRG Machines B.V. op de Heat and Power een compleet set machines voor de isolatie industrie.

Lees meer...

Technische Isolatie toonaangevend (advertorial Kingspan)

Kingspan Insulation is een toonaangevende producent van hoogwaardige isolatieproducten en –systemen voor leidingen voor gebouwinstallaties, HVAC-toepassingen, proces- en petrochemische toepassingen en koeldiensten.

Lees meer...

Kostbaar energieverlies voorkomen (advertorial Aerofoam)

Wist u dat er in Nederland ongeveer 125 PJ (petajoule) aan restwarmte vrijkomt met een temperatuur van meer dan 100˚C? Hier is nog niet eens de overtollige warmte uit bijvoorbeeld datacenters meegenomen, dus het werkelijke getal aan restwarmte ligt zelfs hoger.

Lees meer...

Armacell op Industrial Heat & Power (advertorial Armacell)

Energiebesparing, minder lawaai, langdurige betrouwbare werking: De thermische en akoestische isolatieoplossingen van Armacell verbeteren de energie-efficiëntie van industriële apparatuur en pakken de klimaatverandering aan door CO2-uitstoot te voorkomen.

Lees meer...

Topmaterialen voor de isolatiespecialist (advertorial Hanko)

Op Industrial Heat & Power laat Hanko zien wat zij de markt te bieden heeft: een breed scala van topproducten op het gebied van technische isolatie.

Lees meer...

Hergebruik van warmte is energiewinst (advertorial Carrier)

Noodzakelijke koelinstallaties worden in talloze industriële processen ingezet. Maar koelen levert als bijproduct ook altijd restwarmte op. Die wordt nu ongebruikt afgevoerd.

Lees meer...

Diederik Samsom opent vakbeurs en Nationale Energie Week op dinsdag 12 oktober

Medeauteur van het Fit for 55 klimaatmaatregelenpakket van de Europese Commissie Diederik Samsom gaat tijdens de opening van de vakbeurs Industrial Heat & Power 2021, onderdeel van de Nationale Energie Week, op dinsdag 12 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch als keynote spreker in dialoog met de vertegenwoordigers van ‘s lands meest betrokken sectoren.

Lees meer...

Presentaties: hybride warmtesystemen

Op donderdag 14 oktober bespreken Sjoerd Wittkampf, Stijn Schlatmann en Sonny Schepers tijdens de vakbeurs Industrial Heat & Power hybride warmtesystemen voor de industrie.

Lees meer...

Presentaties: Circulaire warmte en koude

Op donderdag 14 oktober 2021 neemt moderator René de Schutter (FedEC | Bilfinger) u – tijdens Industrial Heat & Power – aan de hand van de presentaties van Paul Straatman (Indorama) en Gert-Jan Gruter (Avantium en UvA) een uur lang mee in de praktijk van circulaire warmte en koude.

Lees meer...

Dutch Hydrogen Days: De rol van waterstof bij Yara Sluiskil

Op donderdag 14 oktober bespreekt Gijsbrecht Gunter, manager externe relaties & communicatie bij Yara Sluiskil, als onderdeel van de Dutch Hydrogen Days, de rol van waterstof bij de grootste kunstmestfabriek van noordwest Europa, Yara Sluiskil.

Lees meer...

Project 6-25: Industrial Energysavings Day 2021

Op dinsdag 12 oktober laten FME en VEMW in het kader van Project 6-25 tijdens de vakbeurs Industrial Heat & Power zien hoe de industrie haar ambitie van 14,3 Mton extra reductie in 2030 – en tot en met 2025 een reductie van 6 Mton CO2 per jaar– kan realiseren.

Lees meer...

Handelingsperspectief voor CO2-emissiereductie

Inspiratietour-sprekers geven een kijkje in de keuken en laten zien hoe zij de CO2-uitstoot van hun bedrijf verminderen, ook tijdens de vakbeurs.

Lees meer...

Efficiënt Aandrijven Event

Op woensdag 13 oktober vindt de tweede editie van het Efficiënt Aandrijven Event plaats in het 1931 Congrescentrum te ’s-Hertogenbosch, bij de Brabanthallen. De focus van het event ligt op energiebesparende oplossingen in de gehele aandrijfketen.

Lees meer...

Armacell – prestaties, besparingen en veiligheid (advertorial)

De Europese Green Deal (EGD) verhoogt de druk op de industrie om efficiënte maatregelen te nemen om de CO2-uitstoot te verminderen en voorziet in een verplichte vermindering met 55% tegen 2030.

Lees meer...

Industrial Heat & Power 2021 gaat door!

Op 12, 13 en 14 oktober vindt Industrial Heat & Power plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Met weer een mooi aanbod van exposanten op een inmiddels grotendeels gereserveerde beursvloer en een prachtig inhoudelijk programma.

Lees meer...

Update 2021 EIIF Studie: The Insulation Contribution to Decarbonise Industry

Op 1 maart 2021 heeft EiiF haar 2e studie gepubliceerd over het besparingspotentieel met industriële isolatie. Het onderzoek is gebaseerd op 2500 Tip Check inspecties over de afgelopen 10 jaar.

Lees meer...

Column Natasja Leijser: "De roep om reshoring kreeg door Corona een boost"

In de eerste maanden van de Corona-crisis werden we verrast door het grote aantal producten dat niet, zoals gebruikelijk, meteen of op korte termijn leverbaar was. De roep om ‘reshoring’ klonk al langer, maar kreeg in deze periode een boost.

Lees meer...

Over duurzame waterstof - in gesprek met Jörg Gigler

Inzetten op duurzame waterstof zorgt voor nieuwe banen, vermindert de uitstoot van broeikasgassen en is essentieel voor de energietransitie.

Lees meer...

Voorkomen van kostbaar energieverlies met Aerofoam isolatie (ADVERTORIAL)

Wist u dat er in Nederland ongeveer 125 PJ (petajoule) aan restwarmte vrijkomt met een temperatuur van meer dan 100˚C? Hier is nog niet eens de overtollige warmte uit bijvoorbeeld datacenters meegenomen, dus het werkelijke getal aan restwarmte ligt zelfs hoger.

Lees meer...

Nieuw energielabel voor gebouwen

Vanaf 1 januari 2021 is er een nieuw energielabel voor gebouwen. Dit label geeft beter inzicht in de energiezuinigheid van het gebouw.

Lees meer...

Dutch Hydrogen Days op 12, 13 en 14 oktober 2021

Om de doelstellingen uit het Klimaatakkoord te kunnen realiseren, en de CO₂-uitstoot in 2030 te verminderen met 49% ten opzichte van 1990, kan de grootschalige inzet van duurzaam opgewekt waterstof een flinke bijdrage leveren.

Lees meer...