Bel ons voor info 0294 - 74 50 70
×

Industriële energietransitie in de praktijk

Industrial Heat & Power is hét platform voor de industriële energievoorziening en dé beurs voor professionals die de connecties, tools en kennis zoeken om direct mee aan de slag te gaan. De beurs vindt gelijktijdig met en op dezelfde locatie plaats als Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel en PREFAB.

Deelnemen

Deelnemen aan Industrial Heat & Power betekent in gesprek komen met een geïnteresseerd vakpubliek, het aangaan van samenwerkingsverbanden, het leggen van nieuwe contacten, het creëren van naamsbekendheid, relatiebeheer en de mogelijkheid deel te nemen aan workshops en debatten.

Gratis toegang voor professionals

Industrial Heat & Power vindt plaats van dinsdag 15 t/m donderdag 17 oktober 2024. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar vanaf dinsdag 20 augustus 2024. Toegang is gratis voor professionals via registratie tot en met maandag 14 oktober. Daarna kost een toegangskaart € 50,- incl. BTW.

Het laatste nieuws

Oplossingen die leiden tot flexibiliteit

Wie zijn energievraag kan flexibiliseren heeft vaak een streepje voor. Er zijn inmiddels diverse oplossingen op de markt die bijdragen aan deze transitie. Hieronder een aantal voorbeelden.

Lees meer...

“De industrie kan geen slaaf van de weergoden worden”

De energietransitie leidt ertoe dat fossiele brandstoffen geleidelijk aan plaatsmaken voor duurzame energie uit vooral zon en wind. Maar deze energiebronnen zijn niet altijd beschikbaar. “De meeste Industriële bedrijven kunnen het zich niet veroorloven slaaf van de weergoden te worden en zullen op basis van hun business en toekomstvisie de juiste afwegingen moeten maken”.

Lees meer...

“De industrie heeft een groeiende interesse in de flexibele inzet van elektriciteit”

“De industrie heeft een groeiende interesse in de flexibele inzet van elektriciteit.  Enerzijds zie je een stijgende trend in de energieprijzen en anderzijds is beschikbaarheid niet langer een vanzelfsprekendheid”,  zegt Maarten Smeding, Operationeel manager bij De Kleijn Energy Consultants & Engineers. Hij geeft een aantal voorbeelden uit de praktijk én tips voor de industrie.

Lees meer...

Drukte op het elektriciteitsnet leidt tot netcongestie – Welke oplossingen zijn er?

Fossiele brandstoffen maken plaats voor elektriciteit. De bestaande infrastructuur is echter niet uitgelegd voor deze groei wat leidt tot volle netten oftewel netcongestie.  

Lees meer...

Net op zee aansluiting Hollandse Kust (west) Alpha drie maanden eerder dan gepland opgeleverd

Na een uitgebreide voorbereiding en drie jaar bouwen op land en zee, is de netaansluiting voor Hollandse Kust (west) Alpha officieel klaar voor inbedrijfstelling.

Lees meer...

Eneco en Corre Energy samen in Duitse persluchtopslag

Eneco en Corre Energy hebben een voorlopige overeenkomst gesloten voor de gezamenlijke ontwikkeling van en investering in de eerste fase van Corre Energy’s eerste persluchtopslagproject (CAES) in Duitsland.

Lees meer...

Samenwerkende partners

Media partners