Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Eurowater overgenomen door Grundfos


Grundfos heeft waterbehandelingsbedrijf Eurowater overgenomen. Hiermee heeft de ontwikkelaar van wateroplossingen zich op deze markt aanzienlijk versterkt.

De overname van Eurowater, exposant op Industrial Heat & Power 2021, past in de strategie van Grundfos om haar innovatieleiderschap op het gebied van watertechnologie te versterken en ondersteunt haar doel om baanbrekende oplossingen te vinden voor de water- en klimaatuitdagingen in de wereld en de kwaliteit van leven te verbeteren.

“Eurowater biedt een breed scala aan oplossingen en een diep begrip van waterbehandelingstoepassingen en eindgebruikers. Dit stelt ons in staat om onze waardepropositie voor klanten te versterken. Deze overname helpt ons verder in ons belangrijke werk om de wateruitdagingen op wereldschaal aan te pakken ”, aldus Ulrik Gernow, Group Executive Vice President en CMO bij Grundfos.

Eurowater en Grundfos delen veel overeenkomsten, waaronder een scherpe focus op innovatie en het aanbieden van hoogwaardige producten en diensten met toegevoegde waarde aan klanten. Grundfos heeft zich daarnaast verbonden aan Sustainable Development Goal 6 van de Verenigde Naties, dat inhoudt schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen. Overigens zijn 15 van de in totaal 17 SDG’s direct of indirect watergerelateerd.

“Het is met een gerust hart dat we het eigendom van ons levenswerk aan Grundfos overlaten. We hebben het bedrijf 17 jaar geleden overgenomen van de familie Scherfig, die het bedrijf in handen heeft sinds de oprichting in 1936. Met het wereldwijde bereik en de aanwezigheid van Grundfos en onze uitgebreide ervaring in het produceren van eersteklas producten, zien wij hier geweldige kansen”, zegt Torben Buhl, algemeen directeur van Eurowater.

Eurowater, met het hoofdkantoor in Denemarken, bedient voornamelijk de Europese markten met een scala aan waterbehandelingsproducten, met een focus op klanten in de industriële en gemeentelijke sectoren.

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties en zal naar verwachting in de herfst van 2020 worden afgerond.

Bron: Eurowater

Ga terug