Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Import van groene waterstof

Groene waterstof importeren kan een interessante route zijn om de energievoorziening te verduurzamen. De Haven van Amsterdam lijkt hiervoor een geschikte locatie. In 2021 is het H2A-platform opgericht om het idee verder vorm te geven. Vicoma voerde een haalbaarheidsstudie uit naar de verschillende dragers van waterstof. Corné Groen, manager Consultancy bij Vicoma licht het project toe.

Lees meer...

Is waterstof een silver bullet voor alles?

Welke kansen liggen er voor de industrie in de toepassing van groene waterstof?  Thijs Willems, Business Developer & Transition Support van HyCC geeft zijn visie.

Lees meer...

Over klimaatvriendelijke hogetemperatuur warmtepompen

Nu de wereld zich afkeert van fossiele brandstoffen en vaker kiest voor meer klimaatvriendelijke oplossingen, worden warmtepompen een steeds populairdere keuze. Voor de industrie kan het moeilijk zijn om manieren te vinden om de warmteniveaus te verkrijgen die nodig zijn voor verwerking als men hoge CO2-emissies wil vermijden.

Lees meer...

De kinetische batterij die netcongestie kan voorkomen

QuinteQ Energy, Nederlandse ontwikkelaar van een geavanceerd innovatief vliegwiel, deed samen met het Fieldlab Industrial Electrification (FLIE) onderzoek naar de meest optimale toepassing van de innovatie.

Lees meer...

Flexibele en efficiënte elektrificatie van de industrie

In 2050 moet Nederland klimaatneutraal zijn. De industrie zet daarom stappen om te elektrificeren met bronnen als zon en wind. “Flexibiliteit en efficiëntie worden daardoor een noodzaak”, zegt Sikke Klein, hoogleraar aan de TU Delft en Technology Manager Energy bij Nobian.

Lees meer...

Baksteenproductie met CO₂ in plaats van met ovens

Baksteenproducent Vandersanden heeft de ambitie om klimaatneutraal te produceren en opereren. Dit wil het bedrijf bereiken door de productie van onder meer een innovatieve steen die uithardt middels opname van CO₂.

Lees meer...

‘Verduurzamen vanuit het doel, niet vanuit de techniek’

Nieuwe technologie als vertrekpunt nemen om te verduurzamen is niet altijd een goed idee, stelt Ruud Vleugels, directeur Energy en Utility Partners bij Equans.

Lees meer...

Hageslagfabrikant Delicia in 2023 van het gas af

Delicia mag zich de grootste hagelslagproducent van Europa noemen. Vanaf 2023 zal het bedrijf volledig van het gas af zijn. Jan Willem Pikaar, director operations bij Delicia legt uit hoe ze dit zullen realiseren.

Lees meer...

Met een e-boiler inspelen op de fluctuerende energieprijzen

In 2015 onderzocht Royal Avebe, de coöperatie van zetmeelaardappeltelers, de toepassingsmogelijkheden van e-boilers bij Avebe in Nederland. Door de hoge netwerkkosten was het geen aantrekkelijke optie, tot de komst van de nieuwe SDE++-regeling.

Lees meer...

Nationale Energie Week weerspiegelt marktsentiment

Den Bosch was vorige week weer het jaarlijkse zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland. Met als terugkerend thema Samenwerken in Transitie waren de Brabanthallen meer dan ooit de place to be voor iedereen die vanuit professioneel perspectief betrokken is bij de ontwikkeling en verduurzaming van gebouwd, mobiel en industrieel Nederland.

Lees meer...