Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Hewlett Packard en Danfoss: samen restwarmte datacentra hergebruiken

Hewlett Packard Enterprise en Danfoss gaan samenwerken bij een kant-en-klare module om warmte terug te winnen. Het systeem helpt organisaties om restwarmte te beheren en beter te benutten, wat de transitie naar duurzamere IT-infrastructuren ondersteunt.

Lees meer...

EemsEnergyTerminal mogelijk langer in Eemshaven

In samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat onderzoeken Gasunie en Vopak de mogelijkheden voor een verlenging van de exploitatie.

Lees meer...

Groene waterstoffabriek bereidt zich voor op bouwstart

De bouwfase van één van de eerste groene waterstoffabrieken is in volle voorbereiding, waarmee we een stap dichter bij onze doelstellingen staan om in 2050 koolstofneutraal te zijn.

Lees meer...

Elektrificeren: 'Een integrale aanpak leidt tot een beter resultaat'

"Een integrale kijk op de warmte- en koudevoorziening leidt vaak tot veel betere oplossingen."

Lees meer...

'Leg de focus niet op 1 onderdeel, product of component'

GEA is componenten- en systeemleverancier voor de voedingsmiddelen-, dranken- en farmaceutische sector. Doel is een bijdrage te leveren aan een betere wereld door de duurzaamheid en efficiëntie van productieprocessen te verbeteren.

Lees meer...

RWE krijgt subsidie voor bouw elektrolyser van 50 megawatt

Plan is om de elektrolyser te laten werken met groene stroom van RWE's windmolenpark Westereems, dat op slechts 5 kilometer van de locatie van de Eemshavencentrale ligt.

Lees meer...

Leveringszekerheid van elektriciteit neemt af na 2030

Tot en met 2030 blijft de leveringszekerheid van elektriciteit hoog, maar na 2030 neemt deze af, zo blijkt uit de jaarlijkse Monitor Leveringszekerheid van TenneT.

Lees meer...

REFORMERS maakt kleine en middelgrote industriële sites en hun omgeving energieneutraal

Met een testlocatie in Alkmaar willen 28 partners, met de VUB als spil, bewijzen hoe zogenaamde REV's het optimale energiesysteem kunnen zijn voor kleine tot middelgrote industriële locaties.

Lees meer...

“Energieflexibiliteit brengt interessante verdienmodellen met zich mee”

Stork Thermeq is service partner, adviseur en OEM voor grotere stoominstallaties in de industrie, energieopwekking en (petro)chemie. Martijn Hinderdael is er senior energy consultant.

Lees meer...

Kennispartner FME: “We bieden jong talent een eigen netwerk”

“Het Future FME Netwerk brengt jonge, enthousiaste medewerkers van FME lidbedrijven samen. Zij kunnen er hun kennis vergroten en delen, inspiratie opdoen, van elkaar leren, nieuwe contacten leggen, samenwerkingen opzetten en bijdragen aan een betere duurzamere maatschappij.”

Lees meer...