Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Column René de Schutter: 'Orde in de Chaos"

2020 is hectisch begonnen. Op de drempel van het nieuwe decennium gaf de hoogste rechter Urgenda gelijk in zijn klimaatzaak.

Lees meer...

Enorme energiebesparing aandrijfsystemen

Met eenvoudige aanpassingen aan elektrisch aangedreven machines kunnen deze maar liefst dertig tot zestig procent efficiënter worden.

Lees meer...

Miljoenen extra subsidie voor energietransitie

EZK prikkelt de industrie om extra CO2-uitstoot te beperken, via nieuwe en aangepaste subsidieregelingen en een groter budget.

Lees meer...

Nouryon investeert in herstart Delesto 2

Chemieconcern Nouryon investeert in de herstart van de warmtekrachtcentrale Delesto 2 om deze eind 2020 in bedrijf te kunnen nemen.

Lees meer...

Europese isolatiewedstrijd op beursvloer

Tijdens Industrial Heat & Power strijden internationale teams om het Europese Isolatiekampioenschap. De deelnemers isoleren een boiler en een leidingsysteem.

Lees meer...

2020 in teken Regionale Energie Strategie

De Provincie Noord-Brabant liet het industriële energieverbruik inventariseren voor uitvoering van de Regionale Energie Strategie.

Lees meer...

Staat moet broeikasgassen verminderen vóór 2021

De hoogste rechter gaf Urgenda gelijk in zijn eis aan de Staat om de uitstoot van broeikasgassen met 25 procent te verlagen vóór 2021.

Lees meer...

Brabanthallen week lang in teken van uitvoer klimaatakkoord

De Brabanthallen stonden afgelopen week in het teken van de energietransitie. Met als thema ‘Samen Werken in Transitie’ was de Nationale Energieweek, waarvan de basis wordt gevormd door Vakbeurs Energie, Industrial Heat & Power, Zero Emission | Ecomobiel en nieuwkomer PREFAB, goed voor bijna 190.000 zakelijke contactmomenten. Een nieuw record.

Lees meer...

Waterstof of toch aardgas voor warmteopwekking

De experts van het Stoomplatform hebben misschien een ontnuchterende boodschap voor de bezoeker van Industrial Heat & Power: aardgas is nog steeds de beste transitiebrandstof.

Lees meer...

Energietransitie kan niet zonder CO2-afvang

Het opvangen en in de grond stoppen van CO2 is op het eerste oog misschien niet de mooiste oplossing. Het is echter wel een van de goedkoopste manieren om CO2-emissies in de lucht te vermijden.

Lees meer...