Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Baksteenproductie met CO₂ in plaats van met ovens

Baksteenproducent Vandersanden heeft de ambitie om klimaatneutraal te produceren en opereren. Dit wil het bedrijf bereiken door de productie van onder meer een innovatieve steen die uithardt middels opname van CO₂.

Lees meer...

‘Verduurzamen vanuit het doel, niet vanuit de techniek’

Nieuwe technologie als vertrekpunt nemen om te verduurzamen is niet altijd een goed idee, stelt Ruud Vleugels, directeur Energy en Utility Partners bij Equans.

Lees meer...

Hageslagfabrikant Delicia in 2023 van het gas af

Delicia mag zich de grootste hagelslagproducent van Europa noemen. Vanaf 2023 zal het bedrijf volledig van het gas af zijn. Jan Willem Pikaar, director operations bij Delicia legt uit hoe ze dit zullen realiseren.

Lees meer...

Met een e-boiler inspelen op de fluctuerende energieprijzen

In 2015 onderzocht Royal Avebe, de coöperatie van zetmeelaardappeltelers, de toepassingsmogelijkheden van e-boilers bij Avebe in Nederland. Door de hoge netwerkkosten was het geen aantrekkelijke optie, tot de komst van de nieuwe SDE++-regeling.

Lees meer...

Nationale Energie Week weerspiegelt marktsentiment

Den Bosch was vorige week weer het jaarlijkse zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland. Met als terugkerend thema Samenwerken in Transitie waren de Brabanthallen meer dan ooit de place to be voor iedereen die vanuit professioneel perspectief betrokken is bij de ontwikkeling en verduurzaming van gebouwd, mobiel en industrieel Nederland.

Lees meer...

Bosch Beton plukt vruchten van verduurzaming

De keuze van Bosch Beton voor duurzame productie en producten levert het bedrijf nieuwe opdrachten op. Via de milieukostenindicator zien klanten direct de vermeden milieukosten bij de aanschaf van een keerwand. Het succes sterkt CEO Brechtje van den Beuken in de voortzetting van de duurzame koers.

Lees meer...

Industrial Heat & Power brengt kennis en oplossingen

Energietekorten, prijsstijgingen en leveringsonzekerheid. Woningnood en de stikstofcrisis. Afgaand op de dagelijkse berichtgeving lijkt Nederland tot op het bot verdeeld. Heel anders is dat beeld op Industrial Heat & Power - tijdens de Nationale Energie Week in Den Bosch.

Lees meer...

Eurowater: zuiver water is van groot belang in de energietransitie

Het water dat benodigd is voor het transporteren van warmte en de productie van stoom of waterstof dient van de juiste kwaliteit te zijn om corrosie, kalk- en biofilmaanslag te voorkomen en op deze wijze de onderhoudskosten en de levensduur van kostbare leidingen en productiemiddelen te optimaliseren.

Lees meer...

"Verduurzamen is een vereiste om in de toekomst zaken te kunnen doen"

Holland Malt is gestart met de realisatie van de eerste emissievrije (uitstootvrije) mouterij ter wereld in de Eemshaven. Het is daarmee ook het grootste warmtepompproject in de Nederlandse industrie. "Momenteel stoken we ruim 18 miljoen m³ gas, goed voor 33.000 ton CO2. Dat gaan wij in 2024 terugbrengen naar nul."

Lees meer...

“Goed isoleren is een vak”

We zitten volop in de energietransitie waarin we van fossiele energie afscheid nemen en overgaan naar hernieuwbare energie. Daarnaast is het besparen van energie ontzettend belangrijk. Bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd, restwarmte krijgt een nieuwe bestemming maar de belangstelling om beter te isoleren groeit. Hylke Warners, directeur van het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Isolatiebranche (OOI) geeft een aantal inzichten met betrekking tot isolatie, het opleiden van vakmensen en welke voordelen isoleren bedrijven kan bieden.

Lees meer...