Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Energietransitie kan niet zonder CO2-afvang

Het opvangen en in de grond stoppen van CO2 is op het eerste oog misschien niet de mooiste oplossing. Het is echter wel een van de goedkoopste manieren om CO2-emissies in de lucht te vermijden.

Lees meer...

Energiebesparing en emissiereductie voor stoomsystemen

Als CO2-emissiereductie het doel is, kunnen stoomsystemen met vertrouwde technieken een stuk beter presteren. Dat is de boodschap die Ralf Groenewald het publiek wil meegeven op het stoom-seminar tijdens Industrial Heat & Power.

Lees meer...

Brainstormen met ECO Steam and Heating

CO2 -belasting, stikstofoxide-emissies, groen gas en het einde van Groningengas. Er komt best wat af op de industriële energieverbruiker. Gelukkig zijn er ook genoeg oplossingen die medegebruikers of gas- en stoomexperts al hebben bedacht of toegepast.

Lees meer...

Veel potentie voor restwarmtebenutting

Een relatief snelle manier van grootschalige CO2-reductie is industriële restwarmtebenutting. Toch koelt de industrie nog een hoop warmte weg via de lucht of koelwater. Daar wil Mark Elderman van Bilfinger graag verandering in brengen.

Lees meer...

Elektrificatie moet gaan vliegen

Hoewel hij ook nog wat uitdagingen ziet, wil Jaques van der Worp van VEMW vooral vaart zetten achter elektrificatie.

Lees meer...

‘Groene’ suiker dankzij thermische damprecompressie

Suiker Unie ambieert de groenste suikerbietenverwerker van Europa te zijn en te blijven en doet er alles aan zoveel mogelijk waarde uit de suikerbiet te halen. Nu ligt het bedrijf al voor op de concurrenten.

Lees meer...

Aerofoam geeft waarde aan isolatie

Familiebedrijf Walraven, fabrikant van onder andere bevestigingssystemen, is wereldwijd actief. Enkele jaren geleden zijn Walraven en eveneens familiebedrijf Hira Industries een joint-venture aangegaan. Hira Industries uit Dubai is al meer dan dertig jaar actief in de bouwmaterialenmarkt. Het bedrijf produceert al meer dan tien jaar onder de merknaam Aerofoam technisch hoogwaardige isolatiematerialen uit elastomeren en polyolefine.

Lees meer...

Column Berry van Nunen - Één procent energiebesparing

"Aardgas is nog steeds de grootste energiebron voor de Nederlandse industrie. Nederland verbruikt jaarlijks zo’n vijftig miljard kuub aardgas waarvan de Nederlandse industrie circa veertig procent voor zijn rekening neemt. Ruim drieduizend stoomketels zetten een aanzienlijk deel van dit industriële gas om in stoom. Dat is toch nog zo’n acht miljard kuub per jaar."

Lees meer...

Uniper ontzorgt grootverbruikers in energietransitie

Ondanks de lange geschiedenis van het energiebedrijf is Uniper een nieuwe naam in de business. Het bedrijf grijpt de kans dan ook aan om zijn zichtbaarheid voor de industrie vergroten als dé partner voor energiediensten. Tijdens Industrial Heat & Power komt Uniper dan ook graag in contact met industriële gebruikers van stoom, warmte, elektriciteit en andere utilities.

Lees meer...

Energiegrootverbruikers ondersteunen netbeheerders

Sympower heeft zich ten doel gesteld de netbeheerders te ondersteunen in de energietransitie. Energiegrootverbruikers spelen daar een belangrijke rol bij.

Lees meer...