Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

PLM in de procesindustrie

Bent u het beu om uw leidingen of kanalen keer op keer opnieuw te moeten leggen en tijd te verspillen omdat wijzigingen moeten worden doorgevoerd? Heeft u nauwkeurige stuklijsten nodig? Klaagt uw productieafdeling over de informatie die ze krijgen van de ontwerpafdeling? Is het uitdagend om versies van stuklijsten, tekeningen en documenten in sync te houden?

Lees meer...

“De waterstoftransitie vraagt om samenwerking”

In het kader van de verduurzaming heeft de industrie niet alleen CO2-vrije elektriciteit nodig, maar ook moleculen. Als energiedrager én als grondstof voor de productie van staal, kunstmest en kunststoffen. Tijdens de bijeenkomst zal onder meer ingegaan worden op de visie vanuit de maak- en procesindustrie, de infrastructuur- en opslag, en kansen vanuit Nederlands perspectief. Jelle Blekxtoon, Business Development Manager Hydrogen bij FME licht de bijeenkomst toe.

Lees meer...

“Flexibel produceren leidt tot flexibele elektrificatie”

Duurzame elektriciteit zal de belangrijkste energiebron worden voor de industrie. Een groot verschil met de huidige fossiele energiebronnen. De interactie tussen het intermitterende aanbod en de – vaak vlakke - industriële vraag naar elektriciteit zal groter worden dan nu het geval is. De industrie zal – alleen al uit oogpunt van haar business model – moeten onderzoeken hoe zij haar processen kan aanpassen, waarbij efficiency en flexibiliteit kernelementen zullen zijn.

Lees meer...

“De elektrificatieroute die een bedrijf kiest, heeft niet alleen consequenties voor het bedrijf zelf”

Het elektrificeren van de warmtebehoefte is voor de industrie een logische manier om CO2 te reduceren. Tijdens de bijeenkomst Efficiënt elektrificeren worden aan de hand van een aantal cases de bredere opties in elektrificatie getoond, maar vooral ook waar rekening mee moet worden gehouden. Jacques van de Worp van VEMW licht de bijeenkomst toe.

Lees meer...

De E-ketel: geld verdienen én verduurzamen in één

In Nederland worden elektrische ketels steeds vaker toegepast vanwege de verschuiving naar duurzame energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie in het kader van de decarbonisatie van de Nederlandse energievoorziening.

Lees meer...

“Ook qua verduurzaming leiden er meer wegen naar Rome”

Een groot deel van de energie die de industrie nodig heeft gaat naar warmte. Het verduurzamen van die warmte vraagt flinke aandacht, en kan op meerdere manieren worden ingevuld. In deze sessie wordt inzicht gegeven in een aantal opties, met concrete voorbeelden en status van ontwikkeling vandaag de dag. Gespreksleider Tessa Hermens licht alvast een tipje van de sluier wat bezoekers van deze sessie mogen verwachten.

Lees meer...

Duurzame, betaalbare isolatie met aerogels

We moeten onze CO2-uitstoot systematisch verlagen en het isoleren van gebouwen is daarbinnen een belangrijk onderdeel. Onderzoekers van het Fraunhofer Institute for Environmental, Safety and Energy Technology Umsicht in Oberhausen ontwikkelden een uiterst effectief isolatiemateriaal op basis van mineralen.

Lees meer...

Isoleren en de isolatiescan: Plicht en voordeel gaan hand in hand (kennisprogramma)

“Energie besparen is de beste manier om stappen voorwaarts te maken in de energietransitie. Het is immers energie die je niet langer nodig hebt. De overheid wil bedrijven stimuleren om energie te besparen, onder mee door de energiebesparingsplicht en onderzoeksplicht. De isolatiescan (onderdeel van de onderzoeksplicht) is een belangrijk aspect waar de procesindustrie de aandacht op moet vestigen. VIB en FedEC staan in de startblokken om asset owners te ondersteunen om de isolatiescan succesvol en op tijd door te voeren”, zegt Rene de Schutter, voorzitter van FedEC.

Lees meer...

“Energiebesparing moet geen doel op zich zijn”

“Om echt te komen tot duurzame en efficiënte installaties in de industrie, moet energiebesparing vaak geen doel op zich zijn”, zegt Maarten Smeding, operationeel manager bij De Kleijn Energy Consultants & Engineers. Op dinsdag 10 oktober wordt tijdens Industrial Heat & Power op Podium Industrie een energiebesparingsproject bij Heinz in Elst waarbij zij betrokken waren, worden toegelicht.

Lees meer...

Onderzoek toont aan: “Groene waterstof heeft meeste potentie voor verduurzaming”

De Rotterdamse haven wil de duurzaamste haven ter wereld zijn. Maar hoe pakken de bedrijven de energietransitie concreet aan? Actemium voerde een benchmark onderzoek uit onder toonaangevende bedrijven in de Rotterdamse haven.  Eén van de conclusies: voor een duurzamer energiegebruik heeft groene waterstof de meeste potentie.

Lees meer...