Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Groene waterstof: Van plannen naar uitvoering

Half december is het groene waterstofbedrijf The Hydrogen Chemistry Company opgericht. HyCC zal veilige, betrouwbare, en betaalbare groene waterstof leveren voor de verduurzaming van grote industrieën. Marcel Galjee, managing director,  licht de plannen toe.

Lees meer...

Anticiperen op stijgende energie- en emissiekosten

Hoe krijg je als industrieel bedrijf grip op de dynamiek van de energiecrisis? Stijn Schlatmann, manager director van Blueterra geeft enkele handvatten voor de korte en langere termijn.

Lees meer...

“Energieopslag komt veel meer binnen handbereik van bedrijven”

De energietransitie dwingt bedrijven om anders met hun energiebehoefte om te gaan. Bedrijven zullen meer dan ooit het heft in eigen handen moeten nemen. Energieopslag speelt daarbij een belangrijke rol. Het leidt niet alleen tot maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar ook tot nieuwe economisch rendabele business modellen. Een gesprek met branchemanager Jeroen Neefs en kersvers bestuurslid Margien Storm van Leeuwen van Energy Storage NL (ESNL).

Lees meer...

Elektrificatie stoomproductie: een elektrische boiler of hoge temperatuur warmtepomp?

Industriële bedrijven hebben vaak stoom nodig voor hun productieprocessen. Op dit moment wordt voornamelijk gebruik gemaakt van gasgestookte boilers of warmtekrachtcentrales. Deze stoten CO2 en NOx uit.

Lees meer...

Het managen van corrosie onder isolatie, de sluipmoordenaar in de procesindustrie

In de (proces)industrie worden veel leidingen voorzien van een coating en ingepakt met isolerend materiaal. Het doel ervan is tweeledig: ervoor zorgen dat het product dat door de leidingen stroomt op de juiste temperatuur blijft én de leidingen beschermen zodat er geen corrosie optreedt wat mogelijk kan leiden tot lekkages.

Lees meer...

Energie besparen met isoleren

Wie zijn procesleidingen en procesinstallaties isoleert, kan veel energie besparen, vaak meer dan men denkt. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft op haar website een aantal tips om industriële processen te isoleren. Hieronder een samenvatting.

Lees meer...

Als vanouds: Brabanthallen place to be voor professionals in de energietransitie

De Brabanthallen in ’s Hertogenbosch vormden afgelopen week weer het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland: met als thema samenwerken in transitie was de Nationale Energie Week de place to be voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met hoe Nederland de komende jaren verduurzaamt.

Lees meer...

Dagstarten op IH&P 2021: Wegwijzers voor complexe route verduurzaming industrie

De ambitie en urgentie onder Nederlandse ondernemers om te verduurzamen groeit en gaat gepaard met vele vragen: Welke ontwikkelingen zijn relevant voor mij? Zijn er voorbeelden uit de praktijk die mij verder kunnen helpen? Welke keuzes kan ik nu maken? Wie en wat heb ik daarvoor nodig? En wat zijn de ondersteunings- en financieringsmogelijkheden?

Lees meer...

Jörg maakt snijden geweldig (advertorial JÖRG Machines)

Isolatie Allround bij JÖRG Machines B.V. op de Heat and Power een compleet set machines voor de isolatie industrie.

Lees meer...

Technische Isolatie toonaangevend (advertorial Kingspan)

Kingspan Insulation is een toonaangevende producent van hoogwaardige isolatieproducten en –systemen voor leidingen voor gebouwinstallaties, HVAC-toepassingen, proces- en petrochemische toepassingen en koeldiensten.

Lees meer...