Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Bezoekersregistratie vakbeurs Industrial Heat & Power 2022 geopend

Vandaag opende beursorganisator 54events de bezoekersregistratie van Industrial Heat & Power. Dat vindt plaats op 11, 12 en 13 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch, gelijktijdig met Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel en PREFAB.

Lees meer...

Energiebesparing aanpakken met energiemonitoring

“Industriële bedrijven zijn de grootste energieverbruikers ter wereld. De oorzaak ervan zijn voor een groot deel systemen aangedreven door elektromotoren. 20-40% van het energieverbruik daarvan wordt verspild door inefficiënt gebruik, overdimensionering of onjuist onderhoud", zegt Jeroen Röhner, Head of Energy Efficiency bij Samotics.

Lees meer...

Energiestromen beter beheren met data

“De focus bij energie-intensieve bedrijven is de laatste jaren veel meer komen te liggen op energiebesparing en CO2-reductie. Tegelijkertijd zien we toenemende eisen op het gebied van emissierapportages. Een gevolg hiervan is een groeiende behoefte in data-inzicht." In gesprek met zegt Alex Trijselaar, practice lead bij Energy21.

Lees meer...

“Er is nog veel winst te behalen op het gebied van stoomgebruik”

“Er zijn ongeveer 4.500 stoomketels in Nederland in gebruik voor diverse toepassingen bijvoorbeeld in de foodsector, chemie, ziekenhuizen maar ook vele andere industriële bedrijven. In de praktijk wordt nog erg individueel naar stoominstallaties gekeken. Tegelijkertijd zijn er veel onderwerpen die voor iedereen belangrijk zijn: de energietransitie, onderhoud, het borgen van kennis over de installatie, brandstofkeuze, milieuaspecten, besparingsmogelijkheden, …Kennis delen kan leiden tot win-winsituaties”, legt Wim Cardol uit. Hij is secretaris van het Stoomplatform, een onafhankelijk kenniscentrum voor leveranciers en eindgebruikers van stoominstallaties.

Lees meer...

Toekomstscenario’s energievoorziening NÁ 2030

TNO bracht onlangs de whitepaper “Een klimaatneutraal energiesysteem voor Nederland” uit. Daarin worden geactualiseerde toekomstscenario’s voor de Nederlandse energievoorziening voorgesteld.

Lees meer...

Minder afhankelijk van Russisch aardgas met LNG-terminals

Om de afhankelijkheid van het Russisch gas sneller af te bouwen liet het Kabinet in maart weten maatregelen te nemen om de beschikbaarheid van gas zeker te stellen. Minister Jetten (Klimaat en Energie) en staatssecretaris Vijlbrief (Mijnbouw) gaven in een brief aan de Tweede Kamer aan dat de maatregelen zijn gericht op het voorbereiden op komende winter door meer (vloeibaar) gas uit andere landen te importeren en te zorgen dat de gasopslagen voldoende worden gevuld.

Lees meer...

Energietransitie: “Geld zou voor bedrijven geen issue meer mogen zijn”

“Niemand heeft gezegd dat verduurzamen eenvoudig is. Zo is alles tegenwoordig een uitdaging. Maar bundel je de krachten, dan is veel mogelijk. Heel veel!” Aan het woord is Tessa Hermens van Ruremonde, programmaleider Verduurzaming Industrie en Glastuinbouw bij de NVDE.

Lees meer...

De potentie van een stoomcompressie warmtepomp

Het Fieldlab Industrial Electrification (FLIE) versnelt de ontwikkeling en implementatie van veelbelovende innovaties op het gebied van industriële elektrificatie. Een van de deelnemers is Standard Fasel B.V., een bedrijf in ketel- en brandertechniek.

Lees meer...

Ontwikkelingen energieprijzen op de internationale energiemarkt

Hoe gaan de energiekosten zich ontwikkelen in Europa en Nederland? Wat beïnvloedt deze prijzen en hoe kunnen bedrijven hier het beste mee omgaan? Hans van Cleef, Senior Energy Economist bij ABN AMRO gaf onlangs tijdens een webinar van FedEC hierop zijn visie.

Lees meer...

Stap voor stap warmte terugwinnen

De industrie zet alle zeilen bij om te verduurzamen. De hoge energieprijzen zijn een extra incentive om de energie-intensieve bedrijfsprocessen onder de loep te nemen. Als er energie kan worden bespaard, levert dit meteen veel voordeel op. Een van de opties is om energie te besparen via warmteterugwinning. Maar wat levert het op en hoe begin je?

Lees meer...