Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Waterstofproject H2eron uitgesteld

HyCC stelt de realisatie van het groene waterstofproject H2eron uit. Op zijn vroegst wordt het project in 2028 gerealiseerd. Er zijn hiervoor twee belangrijke redenen. Enerzijds de tragere ontwikkeling van de waterstofmarkt en anderzijds de stijgende kosten van waterstofprojecten.

Lees meer...

Nobian en PZEM spreken afname elektriciteit uit offshore wind af

Nobian, gespecialiseerd in de productie van zout, essentiële chemicaliën en energie voor de industrie, zal in 2024 300 GWh hernieuwbare energie afnemen, toenemend tot 500 GWh in 2025.

Lees meer...

“Mogelijk zul je ook je product moeten aanpassen om tegen 2040 CO2-neutraal te zijn”

BlueTerra Energy Experts is een specialistisch en onafhankelijk adviesbureau voor de industrie, tuinbouw en grootzakelijke markt. Zij adviseren op het gebied van onder meer energiebesparing,  duurzame energie en CO2- reductie.

Lees meer...

Grensoverschrijdende waterstofinfrastructuur tussen Nederland en Duitsland

Marktpartijen en netbeheerders uit Nederland en Duitsland willen versneld grensoverschrijdende waterstofinfrastructuur om de Nederlandse productie en import van waterstof te verbinden met de Duitse industrie.

Lees meer...

Yara investeert in CCS in Sluiskil

Internationale ammoniakspeler Yara International en Northern Lights, leverancier van CO2-transport en -opslag, ondertekenden eind november een bindende commerciële overeenkomst die het eerste grensoverschrijdende transport en opslag van CO2 mogelijk maakt.

Lees meer...

Nobian zet volgende stap naar CO2-neutraal in 2030

Op 21 november ondertekenden het kabinet en zout- en chemiebedrijf Nobian een Joint Letter of Intent (inspanningsoverenkomst). In deze overeenkomst legden Rijk, provincies en Nobian de concrete uitwerking van de eerder opgestelde verduurzamingsplannen vast.

Lees meer...

“Bekijk je volledige site als je warmte wil verduurzamen”

Industriële bedrijven timmeren aan de weg om hun processen te verduurzamen. Ken Somers, Partner & Master Expert bij McKinsey & Company, licht toe welke technieken er zijn, maar ook waar bedrijven op moeten letten tijdens de energietransitie.

Lees meer...

“Warmte opslaan wordt steeds belangrijker”

Voor industriële bedrijven die hun warmteprocessen willen verduurzamen, is het vaak een interessante optie om een deel van de warmte op te slaan. Nieuwe technieken en het hertekenen van de productieprocessen kunnen leiden tot een aanzienlijke CO2-reductie. Ken Somers Partner & Master Expert at McKinsey & Company gaat hierop in.

Lees meer...

Onderzoek naar branche-overschrijdende energie-efficiëntie

Het Havenbedrijf Rotterdam en Yokogawa Electric Corporation zijn een haalbaarheidsstudie gestart. Doel van deze studie is om na te gaan wat de mogelijkheden zijn om een betere branche-overschrijdende integratie van efficiënt energie- en nutsvoorzieningengebruik te bereiken in het industriegebied in Rotterdam.

Lees meer...

Nationale Energie Week 2023 was groter en grootser dan ooit

Den Bosch was vorige week wederom het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland. Met als thema Samenwerken in transitie waren de Brabanthallen drie dagen lang dé plek om te zijn voor iedereen die beroepsmatig betrokken is bij de verduurzaming van de bouw, installatie, mobiliteit en industrie.

Lees meer...