Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Van schoon fossiel naar emissieneutraal

De industrie gaat van besparing naar verduurzaming. Veel bedrijven zien door de bomen het bos niet meer.

Lees meer...

Volle inzet op hernieuwbare energie met de SDE+

Het vergroten van het aandeel hernieuwbare energie in Nederland vraagt om een breed pakket aan maatregelen. 

Lees meer...

Vakbeurs voor energie & industrie pro’s

Een zakelijke beurs specifiek voor professionals betrokken bij de industriële energievoorziening en -transitie.

Lees meer...

Industrie moet niet wachten op waterstof

De industrie hoeft niet te wachten op toekomstige innovaties zoals waterstof en all-electric toepassingen om haar energievoorziening te verduurzamen. De sector kan nu al op rendabele wijze energie besparen, waardoor ze minder duurzame energie nodig heeft om haar CO2-uitstoot fors te verminderen.

Lees meer...

Organisator Vakbeurs Energie lanceert Industrial Heat & Power

54events lanceert ‘Industrial Heat & Power’, een zakelijke beurs specifiek voor professionals betrokken bij de industriële energievoorziening en -transitie.

Lees meer...

Minder warmteverlies met appendage-isolatie

Het ongeïsoleerd laten van appendages als kleppen, flenzen, kranen en afsluiters zorgt voor veel onnodig warmteverlies. Vaak is het nog erg warm in technische ruimtes. Dat komt, mede, doordat appendages als kleppen, flenzen, kranen en afsluiters, niet zijn geïsoleerd.

Lees meer...

Technische dag utiliteitsisolatie

Brancheorganisatie VIB organiseert op vrijdag 23 maart een themadag over utiliteitsisolatie en duurzaamheid. De dag, met onder meer met lezingen en praktijkgerichte workshops en een informatiemarkt, vindt plaats in het Huis van de Isolatie in Woerden en is bedoeld voor isolatiebedrijven

Lees meer...

CO2-opslag in zee nog niet rendabel

Met de huidige CO2-prijs is de opslag van CO2 in lege gasvelden onder de Noordzee nog te duur voor de industrie. Het kabinet zet in haar regeerakkoord zwaar in op CO2-opslag en -afvang (CCS). Om in 2030 aan de voorgenomen CO2-reductie van 49 procent te kunnen voldoen, wil de regering 20 megaton CO2 gaan afvangen en opslaan.

Lees meer...

Chemie klimaatvriendelijk voor 64 miljard

De chemische industrie kan in 2050 de uitstoot van broeikasgassen met zo'n 90% verminderd hebben ten opzichte van 1990. Het kost wel wat, want in totaal is een investering nodig van 64 miljard: €27 miljard voor de ombouw van de chemische industrie zelf en €37 miljard voor de omslag die de energiesector daarvoor moet maken.

Lees meer...