Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Vierjaarlijkse energie-audits EED nu online


Vierjaarlijkse energie-audits EED nu online

Bedrijven die een energie-audit Energie-Efficiency Richtlijn (EED) moeten invullen, kunnen dit tegenwoordig online doen via het eLoket van RVO. Hier vindt u het sjabloon voor het EED Energie-auditverslag dat alle gevraagde gegevens in één invuldocument integreert.

De Energie-audit EED biedt bedrijven en instellingen inzicht in hun energieverbruik én mogelijkheden voor verdere energiebesparing in de totale onderneming. De Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED) wil met deze audits bewustwording creëren bij de grotere ondernemingen.

EED Energie-auditplichtig

Op www.rvo.nl/eed vindt u de criteria die bepalen of u als onderneming auditplichtig bent. U kunt dit ook nagaan via de Wetchecker energiebesparing. Deze geeft bovendien een onafhankelijk inzicht in alle energiebesparingsverplichtingen voor bedrijven. U dient binnen vier jaar na uw eerste Energie-auditverslag EED de tweede in.

Voordelig investeren

Wanneer u de maatregelen uit de EED Energie-audit doorvoert, verlaagt u de energiekosten van uw onderneming. Bovendien kunt u fiscaal voordelig investeren in diverse energiezuinige technieken en duurzame oplossingen via de Energie-investeringsaftrek (EIA). Ook is de subsidieregeling Versnelde klimaatinvesteringen in de industrie mogelijk interessant wanneer u van plan bent de maatregelen te nemen.

Twee plichten

Het is mogelijk dat uw bedrijf of instelling zowel de Informatieplicht energiebesparing als de EED energie-auditplicht heeft. In dat geval - dus wanneer u aan beide moet voldoen - heeft u voor uw rapportage Informatieplicht energiebesparing uitstel tot en met 5 december 2019.

Sjabloon

Vind het sjabloon voor het EED Energie-auditverslag als download op www.rvo.nl/eed. Het biedt ruimte voor gegevens van meerdere vestigingen binnen uw onderneming of instelling. Voegt u het, nadat u het heeft ingevuld, als pdf toe aan het formulier in eLoket.

Ontmoet RVO.nl en haar EED-experts

RVO.nl ondersteunt en adviseert ondernemers bij investeringen in duurzame energie, energiebesparing en andere duurzame maatregelen. Ontmoet ons in de RVO.nl-stand tijdens de Vakbeurs Energie, Ecomobiel, Prefab en Industrial Heat&Power 2019 en grijp uw kans om met een van de vele RVO.nl-adviseurs en -experts in gesprek te gaan.

Of u nou vragen heeft over de EED energie-auditplicht of over de mogelijkheden van regelingen zoals de EIA en de SDE: de RVO.nl-adviseurs beantwoorden graag al uw vragen.

Meer weten?

Energie-audit EED
Sjabloon EED Energie-auditverslag
Wetchecker energiebesparing

Ga terug