Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Uniper bouwt industriële WKK bij chemische plant in Duitsland

Uniper bouwt industriële WKK bij chemische plant in Duitsland

Uniper levert voor tenminste 10 jaar stoom en elektriciteit aan een chemische productielocatie in het westen van Duitsland. Uniper zal de nieuwe gasgestookte warmte-kracht installatie in de nabijheid van de chemische site ontwerpen, bouwen, financieren en exploiteren.

Na verschillende opties verkend te hebben, is gekozen voor een oplossing die ongeveer 100 MW elektriciteit en stoom produceert met twee gasturbines, een stoomturbine en een reserveketel, om zo een hoge leveringszekerheid te kunnen garanderen. Constructie van de installatie begint later dit jaar en zal naar verwachting eind 2022 worden afgerond.

Als toonaangevend internationaal energiebedrijf, heeft Uniper een lange en positieve staat van dienst op het gebied van het aanbieden van op maat gemaakte, concurrerende energieoplossingen en -diensten aan haar industriële klanten. Het afsluiten van het meest recente contract bevestigt Uniper’s rol als betrouwbare partner voor levering van stoom en andere utilities aan industriële klanten, een belangrijk element in Uniper’s strategie.

“Van land tot land en van industrie tot industrie verschillen de wensen en eisen aan energievoorziening sterk,” zegt Gerbert van der Weijde, Manager Business Development bij Uniper. “In Nederland vragen onze industriële klanten veel naar op biomassa gebaseerde energieconcepten. Met onze ervaring kunnen wij ook zulke oplossingen ontwikkelen, bouwen, financieren en exploiteren, die bovendien qua betrouwbaarheid en prijs kunnen concurreren met aardgas. In tijden van uitdagende marktcondities en toenemende concurrentie op prijs, kunnen onze klanten hun tijd en aandacht zo volledig richten op hun kerncompetenties en -processen.“

Ga terug