Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Perslucht: veel energie te besparen

 

Perslucht is een dure energiedrager: 70% van de exploitatiekosten gaat op aan energieverbruik, waarvan 10 tot 25% verloren gaat.

Het komende Klimaatakkoord heeft ambitieuze doelen, waarvoor een groot deel voor rekening van de industrie komt. Om deze doelstellingen te halen, zet de overheid in op strenge controle op de uitvoering hiervan. Zo gaan milieu-inspecteurs ook strenger controleren op aandrijvingen, stoom én op perslucht.

Toch krijgt perslucht bij veel bedrijven niet altijd de aandacht die het verdient. En dat is jammer, want de ervaring is dat er bij veel persluchtinstallaties, met klein en groot vermogen, forse besparingen te realiseren zijn. En dikwijls met relatief kleine aanpassingen.

Tijdens de beurs Industrial Heat & Power biedt Geveke - de specialist in optimalisatie en energiebesparing van alle merken persluchtinstallaties - een gratis energiescan aan. Die geeft inzicht in werkelijk tverbruik en maakt duidelijk waar de besparingsmogelijkheden liggen.

Geveke is tijdens Industrial Heat & Power (van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch) te vinden op stand C.020, in hal 2. De beurs is gratis toegankelijk via voorregistratie tot en met maandag 8 oktober.

Ga terug