Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

PLM in de procesindustrie

Consistentie in de procesketen voor 3D Piping met PRO.FILE PLM en SMAP3D

>> ADVERTORIAL

HOE BEHEER JE TECHNISCHE DATA EN DOCUMENTEN VAN MEERDERE DISCIPLINES BINNEN DE PROCESINDUSTRIE

De uitdaging vandaag…

Bent u het beu om uw leidingen of kanalen keer op keer opnieuw te moeten leggen en tijd te verspillen omdat wijzigingen moeten worden doorgevoerd? Heeft u nauwkeurige stuklijsten nodig? Klaagt uw productieafdeling over de informatie die ze krijgen van de ontwerpafdeling? Is het uitdagend om versies van stuklijsten, tekeningen en documenten in sync te houden? Daarbij worden projecten omvangrijker en het aantal gelijktijdige projecten neemt toe en dus ook het aantal wijzigingen tijdens een project. Bedrijven in de procesindustrie ontkomen niet meer aan digitaliseren en (verder) automatiseren van de bedrijfsprocessen.

Perfecte P&ID’s maken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de stuklijst. De stuklijst is meteen onder beheer in PDM/PLM. Dat geldt ook voor de juiste versie van de P&ID tekening. Vervolgens is de P&ID de basis voor de 3D routing in uw 3D CAD systeem waar u ook mechanische ontwerpen maakt. Integraties zijn beschikbaar voor Inventor, SolidWorks en Solid Edge.

Alle data die ontstaat is direct onder versiebeheer en doorloopt de vrijgave status in PDM. De rest van organisatie is dus ook op de juist informatie aangesloten. Stuklijsten worden met uw ERP systeem uitgewisseld waar inkoop, productie en voorraden wordt aangestuurd. Alle tekeningen en constructiedossier document zijn in de juist versie beschikbaar. Tijdens Industrial Heat & Power  gaan wij graag met u in gesprek over hoe een integrale en digitale product data backbone uw werk makkelijker maakt. Een onhaalbaar ideaalbeeld? niet met de integrale oplossing van Smap3D Plant Design software en de PRO.FILE PDM/PLM beheersomgeving.

Manage uw SMAP3D data met PRO.FILE

PRO.FILE staat bekend als multi-CAD PDM/PLM oplossing en ondersteunt met hoogwaardige integraties de belangrijkste MCAD- en ECAD-systemen. Door de opmars van de SMAP3D Plant Design suite en de toenemende behoefte om deze Plant ontwerpdata te integreren in de PRO.FILE data backbone hebben SMAP3D en PLM Xpert de hoogwaardige integratie gerealiseerd. De PRO.FILE SMAP3D integratie verzorgt het beheer van data van de module SMAP3D P&ID, SMAP3D Piping en SMAP3D Isometric. Zo maakt PRO.FILE het beheer van alle proces ontwerpdata integraal onderdeel van de product data stromen en het engineering proces.

PRO.FILE vormt de backbone voor uw gegevens

Met de PRO.FILE integratie voor SMAP3D Plant Design vormt zich letterlijk een ruggengraat voor uw productgegevens en documenten. Samen met uw plant ontwerpgegevens uit SMAP3D komen ook uw mechanische ontwerpgegevens en constructiedossier (TPD) documenten hier samen.

De sleutel tot optimalisatie?

Informatie-uitwisseling tussen disciplines op basis van one single version of the truth.

Kwaliteit en efficiëntie binnen de procesketen verhogen door middel van de inzet van één bron, één waarheid. Volledig traceerbaar en digitaal delen – van begin tot het eind.

Ontmoet ons tijdens Industrial Heat & Power  - stand 2.C001 – PLM Xpert & SMAP3D

Meer informatie

https://plmxpert.nl/oplossingen/vraagstukken/smap3d-piping-data-beheren

Ga terug