Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Nieuw certificaat beschikbaar: Waterpijpketels

 

Het Stoomplatform breidde onlangs het vakbekwaamheidsexamen ‘VPS Opwekking’ uit naar waterpijpketels.

Het stoomtechniekprogramma van het Stoomplatform bestaat uit VPS Opwekking en VPS Verbruik. Binnen VPS Opwekking doet men examen voor de cilindrische stoomketels; dat is bedoeld voor iedereen die werkzaamheden verricht in ketelhuizen. Dit programma is nu uitgebreid met een examen voor de waterpijpketels.

Er is een gevarieerd aanbod van cursussen op het gebied van stoomtechniek. Niet elke training leidt echter op tot hetzelfde niveau. Daarom bepaalt het Stoomplatform, samen met de bekende opleiders op het gebied van stoomtechniek, de kaders en het niveau voor het certificaat Vakbekwaam Persoon Stoominstallaties (VPS), en legt zij deze vast.

De opleiders verzorgen de cursussen en het Stoomplatform organiseert de examens en neemt deze af. Het Stoomplatform toetst onafhankelijk de kennis en het inzicht van de cursisten op basis van in samenwerking met deskundigen ontwikkelde en landelijk geldende eindtermen die zijn opgenomen in het competentiemodel.

Het Stoomplatform is tijdens Industrial Heat & Power (van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch) te vinden in stand B.028, in hal 2. Deze beurs is gratis toegankelijk via voorregistratie tot en met maandag 8 oktober.

 

 

 

Ga terug