Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Minicongres: ontwikkelingen in (bio)stoom

 

Een minicongres van Stoomplatform over de technische mogelijkheden en maatregelen van de overheid.

In het licht van het Kyoto Protocol, de Energieakkoorden van Parijs en het huidige overheidsbeleid, organiseert Stoomplatform een minicongres waarop de technische (on)mogelijkheden en ondersteuningsmaatregelen van de overheid worden besproken: 'hoe gaan we de industrie begeleiden in de omschakeling van aardgas naar alternatieve energiebronnen?'.

Veel biomassaprojecten zijn reeds succesvol operationeel en worden gepresenteerd door diverse sprekers. Ook komt de nieuwe biomassa WKK installatie van Brouwer in Balkbrug aan de orde. In deze installatie wordt snoeihout omgezet in groene stoom en stroom. Een deel van de opgewekte stoom wordt aan buurman Friesland Campina geleverd.

Nederland gaat de komende jaren van het aardgas af. Voor de industrie betekent dit dat laagcalorisch gas zal worden vervangen door hoogcalorisch gas. Dit vergt allerlei aanpassingen, zoals bij stoom de gebruikte branders. Daar is een goede oplossing voor, waarop verder wordt ingegaan.

Het minicongres wordt afgesloten met een discussie aan de hand van de lezingen en een aantal stellingen.

  • 13.30     Introductie, ‘Op stoom met het klimaatakkoord’ - Dagdeelvoorzitter Berry van Nuen, voorzitter Stoomplatform
  • 13.35     Alternatieve (bio)brandstoffen voor stoom, praktijkcase Brouwer Biocentrale/Friesland Campina - Cees de Greef, secretaris Stoomplatform
  • 14.00     Industriële brander ontwikkelingen voor hoog calorisch gas - Wim Cardol, bestuurslid Stoomplatform

Het minicongres vindt plaats tijdens Industrial Heat & Power, op donderdag 11 oktober van 10:30 tot 12:00 uur in het Industrie Theater powered by Eco Steam and Heating.

Ga terug