Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Kennispartner FME: “We bieden jong talent een eigen netwerk”

In gesprek met Elsa van der Zwan, Business Development Manager


“Het Future FME Netwerk is opgericht in 2021. Het netwerk heeft als doel om jonge (<40) enthousiaste medewerkers van FME lidbedrijven samen te brengen en hen een eigen netwerk te bieden. Hier kunnen de jonge professionals rond diverse thema’s hun kennis vergroten en delen, inspiratie opdoen, van elkaar leren, nieuwe contacten leggen, samenwerkingsverbanden opzetten en bijdragen aan een betere duurzamere maatschappij”, legt Elsa van der Zwan uit. Zij is bij FME Business Development Manager Innovatie regio Zuid-West, met focus op duurzaamheid, digitalisering en arbeidsmarkt.

“Er zijn diverse thema’s en uitdagingen waar veel gemeenschappelijke raakvlakken liggen, zoals persoonlijk leiderschap, technologie, innovatie, communicatie, circulair ondernemen, predictive maintenance, het gebruik van artificiële intelligentie,… We vinden het belangrijk dat de jongere generatie met elkaar van gedachten kan wisselen, niet alleen binnen de bedrijfsmuren, maar ook daarbuiten. Daarom is Future FME Netwerk opgericht. Kennis delen is immers kennis vermenigvuldigen.”

Activiteiten

Future FME Netwerk organiseert diverse activiteiten. “We houden bijvoorbeeld bijeenkomsten waarbij de jong professionals bij bedrijven achter de schermen kunnen kijken. Zo gingen we onlangs op bezoek bij melkrobotproducent Lely om kennis op te doen over de innovatieve technologieën die ze toepassen.” Op 24 juni vindt er bij Fokker Services Group in Schiphol een netwerkevent plaats. Fokker Services Group is dienstverlener in de luchtvaart met ontwerp-, productie-, onderhouds- en luchtwaardigheidsexpertise. Het ondersteunt wereldwijd zowel de commerciële als de defensiemarkt.  “Naast een rondleiding krijgen de deelnemers een masterclass over hoe ze innovatie kunnen stimuleren in de eigen organisatie”. Er wordt een inleiding met een framework en voorbeelden verzorgd over het thema. Daarna bespreken de deelnemers samen met de experts en elkaar hoe ze innovatie in hun eigen organisatie nog meer kunnen aanjagen en borgen.”

Van der Zwan geeft nog een voorbeeld. “In het gebouw de Titaan (Impact driven innovation Hub) organiseerden we in het verleden een event rond het thema Omdenken in de energietransitie. Samen met energieproducent HYGRO, gespecialiseerd in waterstofsysteemintegratie werden diverse businessmodellen in de energietransitie onder de loep genomen. Dankzij dergelijke evenementen is het mogelijk om het beeld van de industrie te verbreden, elkaar beter te leren kennen en de jong professionals kunnen zichzelf verder ontwikkelen.” Ook voor de werkgever waar de jong professional werkt, is het interessant. “Het is belangrijk om de jongere generatie met leeftijdsgenoten te laten netwerken omdat je er als organisatie ook meer uithaalt. Het zorgt voor extra motivatie en inspiratie bij de werknemer die hij/zij binnen het bedrijf verder kan uitdragen. Het leidt dus niet alleen tot een verrijking voor het individu, maar ook tot een meerwaarde voor bedrijf.”

Tijdens Industrial Heat & Power zal Future FME Netwerk ook aanwezig zijn met een programma-onderdeel specifiek voor de Young Professionals - waarin ruimte is om te netwerken en kennis te delen.

Ga terug