Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Isolatieplein op Industrial Heat & Power 2019

Impressie van het Isolatieplein op Industrial Heat & Power 2019

Ondernemersvereniging VIB, opleidings- en ontwikkelingsfonds OOI en kenniscentrum NCTI tonen de besparingspotentie van isolatie in de industrie.

Technische isolatie is overal. Productie- en gebouwinstallaties functioneren veilig, doelmatig en duurzaam dankzij moderne isolatiesystemen. Dagelijks zijn zo’n 4500 goed opgeleide professionals aan het werk in instellingen en kantoorgebouwen, in energiecentrales, voedingsmiddelenindustrie, chemie/petrochemie en scheepsbouw, enzovoort.

Zij zorgen voor een storingsvrij productieproces bij minimaal energiegebruik en milieubelasting. Alle moderne isolatiesystemen verdienen zichzelf gedurende hun levensduur economisch en milieutechnisch dertig- tot veertigmaal terug.

Technische isolatie is belangrijker dan ooit. We zetten er grote stappen mee in kwaliteit van de leefomgeving, veiligheid, binnenklimaat en comfort,, energiebeheersing, milieubescherming en duurzaamheid. Dat gaat hand in hand met andere prioriteiten zoals procesbeheersing en betrouwbaarheid van installaties.

Het energiebesparingspotentieel binnen de Nederlandse industriële omgeving is 31 Peta Joule, wat gelijk staat aan 2,1 Megaton CO2 per jaar. Dat komt overeen met het energieverbruik van 500.000 huishoudens.

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Power 2019 een impressie van een rijk geschakeerde sector met enorme mogelijkheden. Daarbij ondersteund door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de technische isolatie (OOI) en het kennisinstituut voor technische isolatie (NCTI).

In de directe omgeving van de demonstratie unit in Hal 2 van de Brabanthallen treft u een groot aantal toeleverende bedrijven. Als leden van de branchevereniging VIB dragen zij bij aan innovatie van de isolatiesector en leveren met hun producten belangrijke bijdragen aan de energiebesparingen.

Ga terug