Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Gemeentedag Energietransitie

 

Op donderdag 11 oktober vindt, tijdens de beurs, de Gemeentedag Energietransitie plaats. Over de omslag op lokaal niveau.

Op Europees niveau is de ambitie afgesproken om in 2050 80-95% CO2 te besparen ten opzichte van 1990. Om dat te realiseren, is samenwerking binnen de regio – tussen bewoners, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, maar ook tussen de decentrale overheden en het Rijk – noodzakelijk.

Voor betrokkenen binnen gemeentes organiseren we op donderdag 11 oktober onder het thema Samen Werken in Transitie de gratis toegankelijke Gemeentedag Energietransitie. Daarop wordt op onder meer onderstaande vragen ingehaakt:

  • Hoe werkt u samen met de vele stakeholders binnen en buiten uw gemeente?
  • Hoe komt u van hoofdlijnen naar concrete doelen en een haalbare plannen?
  • Welke effecten heeft de energietransitie op uw ruimtelijke ordening?
  • Hoe creëert u draagvlak?

Er is een aantal interessante voorbeeldprojecten geselecteerd en inspirerende sprekers aangelijnd. Let op: bestuurders, beleidsmedewerkers, programmamanagers of verantwoordelijk ambtenaars binnen gemeenten, provincies en (semi-)publieke organisaties krijgen voorrang bij overboeking.

De Gemeentedag Energietransitie vindt plaats op donderdag 11 oktober, van 10:30 tot 17:00 uur, in de Hertog Zaal van de Brabanthallen in Den Bosch – tijdens de B2B beurs voor de industriële energievoorziening Industrial Heat & Power. Deze beurs en de Gemeentedag zijn gratis te bezoeken door middel van voorregistratie.

Ga terug