Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Economisch lasersnijden voor isolatiewerk

Economisch lasersnijden voor isolatiewerk

De potentiële energiebesparing van isolatie is enorm. Om de werking van de isolatiematerialen voor lange tijd te garanderen, is de metalen afdeklaag, de zogenaamde cladding, net zo belangrijk. Die beschermt immers de kwetsbare materialen tegen regen, wind, warmte en koude. De Jörg Coil Lasersnijmachine zorgt ervoor dat ook dit snijden energie- en materiaal zuinig gebeurt.

Energiebesparing begint eigenlijk al bij de keuze van de juiste materialenverwerking. Dat geldt zeker ook voor de buitenschil van een isolatiesysteem. Waar isolatiematerialen er voor zorgen dat warmte op de plek blijkt waar het hoort, beschermt een metalen buitenlaag de isolatiematerialen weer op zijn beurt. Vaak gebruiken bedrijven hiervoor verzinkt staal of aluzink, maar ook duurdere materialen zoals RVS, aluminium, Stucco en Plastisol. In alle gevallen is het zonde als bij het op maat snijden van de materialen teveel hiervan verloren gaat. Een lasersnijmachine biedt op dit gebied vele voordelen.

Een goed voorbeeld hiervan is de Jörg Coil Lasersnijmachine. Deze gebruikt een fiberlaser van IPG, die bekend staat om zijn lage energieverbruik. Misschien nog belangrijker is de nauwkeurigheid van lasersnijmachines. Doordat de machines contactloos snijden, met een heel kleine snijspleet, kunnen ze alle vormen snijden. En dankzij de twee kilowatt-laser gaat dit ook nog eens heel snel: tot 25 meter per minuut.

Nesten

De verwerking van plaatmateriaal naar op maat gesneden werkstukken is een kunst op zich. Om zoveel mogelijk stukken uit één plaat te halen, berekent een computer de ideale combinatie van vormen. Dit zogenaamde nesten is met een lasersnijmachine een stuk eenvoudiger dan met traditionele systemen. De computer stuurt de laser namelijk direct aan. Jörg levert hiervoor een softwarepakket dat voor de meest voorkomende vormen uitslagen maakt en vervolgens de machine programmeert. Dit gebeurt los van de machine. Wie dat wil, kan ook een ander softwarepakket gebruiken. Steeds meer partijen meten hun cladding digitaal in, en dan is het handig als ze dit direct kunnen doorvertalen naar de lasersnijmachine.

Perslucht

Bijkomend voordeel van een laser is dat deze nauwelijks slijt omdat hij geen contact maakt met het te bewerken materiaal. De Jörg Coil Snijmachine biedt nog een extra voordeel omdat deze geen stikstof gebruikt. Normaal gesproken gebruiken lasersnijmachines stikstof als snijgas. De machine van Jörg gebruikt in plaats daarvan perslucht, wat niet alleen gemakkelijker in gebruik is, maar ook veel goedkoper.

Wat betreft de omvang van de werkbreedtes zijn er ook nauwelijks beperkingen. Die kunnen variëren van 1020 tot 1270 of zelfs 1520 millimeter. Bovendien kan Jörg kiezen uit een grote variatie aan randapparatuur, waardoor machines volledig naar uw wensen kunnen worden samengesteld

Compacte uitvoering

Naast de standaard uitvoering introduceerde Jörg ook de Coil-Lasersnijmachine Compact. Ideaal voor kleinere werkplaatsen doordat hij veel minder ruimte in beslag neemt. De compacte versie is bovendien veel goedkoper doordat hij een kleinere laserbron heeft en minder randapparatuur nodig heeft. De voordelen van deze compact machine zijn gelijk aan die van zijn grote broer, met uitzondering van de snijsnelheid. Die is lager door de kleinere laserbron.

Jörg bouwt deze machines in eigen beheer en kiest alleen voor eerste klas materialen en onderdelen. Hierdoor is de levensduur en betrouwbaarheid van de machine erg hoog. Door lagere materiaalverliezen en gunstiger energieverbruik draagt Jörg ook bij aan de verduurzaming van de isolatiesector en de voordelen voor de eindgebruiker.

Ga terug