Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Brandveilig isoleren met ROCKWOOL® steenwol


Brandveilig isoleren met ROCKWOOL® steenwol

Het ROCKWOOL assortiment biedt allerhande thermische en brandveilige oplossingen voor het isoleren van luchtkanalen, leidingen, HVAC installaties, doorvoeringen en constructies. De steenwol isolatiematerialen zijn uiterst brandveilig en hebben daarnaast bewezen meerwaarde op het gebied van thermische en akoestische isolatie.

Brandwerende toepassingen

Het assortiment brandwerende isolatie van ROCKWOOL is speciaal ontwikkeld voor het brandwerend isoleren van staal- en betonconstructies, luchtkanalen, doorvoeringen en leidingen. Dit zijn bij uitstek constructies en installaties waar een aanvankelijk kleine brand snel kan uitgroeien tot een allesverwoestende brand, met desastreuze gevolgen voor de bouwconstructie of de veiligheid van mensen. ROCKWOOL steenwol is onbrandbaar en verdraagt temperaturen tot boven de 1.000 °C. Het beperkt branduitbreiding, veroorzaakt nauwelijks of geen rook, geen toxische gassen en geen flash-over. Dit maakt ROCKWOOL steenwol een uitermate effectieve oplossing voor situaties waarin de hoogste eisen worden gesteld aan brandwerendheid.

Het brandwerend bekleden van een staalconstructie, vaak de hoofddraagconstructie van een gebouw, met een brandveilige, brandwerende isolatieplaat is van vitaal belang. Want hoe sterk staalconstructies ook zijn: in geval van brand kan een staalconstructie in slechts 10 à 15 minuten ernstig verzwakken. Hierdoor neemt het instortingsgevaar van een gebouw sterk toe. Speciaal voor deze toepassing ontwikkelde ROCKWOOL Conlit Steelprotect Board. Deze onbrandbare steenwolplaat met hoge densiteit is volgens Europese normen getest op brandwerendheid en levert uitstekende prestaties in een range van dertig tot en met 240 minuten. De plaat is uitermate geschikt als brandwerende isolatie voor stalen liggers en kolommen, en betonconstructies. Verder is Conlit Steelprotect Board waterafstotend, licht van gewicht, eenvoudig verwerkbaar en volledig recyclebaar.

Thermische isolatie

Via slecht of niet-geïsoleerde technische installaties, leidingen en luchtkanalen kan veel energie verloren gaan. Thermische isolatie van deze elementen met ROCKWOOL steenwol isolatie kan een aanzienlijke energiebesparing opleveren. Leidingen, installaties en luchtkanalen kunnen bovendien zorgen voor de nodige geluidsoverlast. Ook hier bieden ROCKWOOL steenwol isolatiematerialen uitkomst. Hun uitstekende geluidsabsorberende kwaliteiten verbeteren niet alleen het thermische, maar ook het akoestisch comfort in een gebouw.

Koude-isolatie

ROCKWOOL TECLIT is speciaal ontwikkeld voor het isoleren van koudeleidingen van technische installaties en is geschikt voor drinkwater-, koelwaterleidingen en koude luchtkanalen. Dit hoogwaardige, onbrandbare isolatiesysteem van steenwol combineert alle beproefde eigenschappen van ROCKWOOL producten. Het ROCKWOOL TECLIT systeem is door het onafhankelijke instituut Forschungsinstitut für Wärmeschutz (FIW) in München getest en geschikt bevonden voor koude-isolatie.

Het systeem biedt een aantal voordelen:

  • Brandveilig: het onbrandbare isolatiemateriaal garandeert een optimale brandveiligheid. Het is de enige koude-isolatie oplossing met Euro-brandklasse A2-s1,d0. Dit reduceert risico’s zoals rookontwikkeling en branduitbreiding en spaart tijd en kosten uit.
  • Uiterst robuuste anticondenslaag: uniek aan het TECLIT systeem is dat het een uiterst robuuste anticondenslaag heeft, dankzij de met glasvezelversterkte aluminiumfolie. Deze is daardoor veel stootvaster dan de traditionele aluminiumlagen.
  • Eenvoudig en snel te verwerken: het ROCKWOOL TECLIT systeem is heel eenvoudig te installeren in een aanzienlijk kortere tijd dan conventionele isolatiematerialen.
  • Geschikt voor temperaturen tussen 0 ˚C en 250 ˚C: het systeem is speciaal ontwikkeld voor koude-isolatie. Het kan echter ook bij temperaturen tot 250 ˚C worden gebruikt. In technische installaties die met wisselende temperaturen worden gebruikt, voldoet het TECLIT systeem aan de steeds strengere eisen voor koude- en warmte-isolatie.

Technisch advies

Bij ROCKWOOL begrijpen we dat bouwprojecten enerzijds en de wet- en regelgeving anderzijds steeds complexer worden. Daarom willen we graag toegevoegde waarde bieden met advies en ondersteuning vanuit onze expertise. Wij denken graag in een vroeg stadium met u mee, om zo de optimale isolatie-oplossing te vinden voor uw project.

Meer weten? Ga naar rockwool.nl/technischeisolatie en bezoek ons tijdens Vakbeurs Energie op de ROCKWOOL stand: hal 3, standnummer B060.

Ga terug