Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Brainstormen met ECO Steam and Heating


Brainstormen met ECO Steam and Heating

CO2 -belasting, stikstofoxide-emissies, groen gas en het einde van Groningengas. Er komt best wat af op de industriële energieverbruiker. Gelukkig zijn er ook genoeg oplossingen die medegebruikers of gas- en stoomexperts al hebben bedacht of toegepast. Eco Steam and Heating nodigt bezoekers van Industrial Heat & Power uit om hun zorgen over en oplossingen voor de energietransitie te delen. Het glassboard en de post-it blaadjes liggen klaar. We dagen u uit om de dialoog aan te gaan met uw gelijken.

De energietransitie mag gerust een energierevolutie worden genoemd. Het Klimaatakkoord maakte duidelijk dat CO2-emissiereductie het eenvoudigst en goedkoopst bij de industrie te behalen viel. De politiek pakte dit thema voortvarend op en besloot direct dat de industrie dan maar tweederde van de CO2-emissiebeperking voor zijn rekening mag nemen. Toen de Europese Unie daarna de Nederlandse overheid op het matje riep om de afspraken rondom stikstofoxide-emissies terug te draaien, was de chaos compleet.

Pop-up brainstorm ruimte

Het is dan ook niet gek dat een gemiddelde energie- of utilitymanager met vragen en zorgen rondloopt. Tegelijkertijd liggen er al genoeg plannen op tafel om emissies te beperken, energie te besparen of alternatieve routes te zoeken voor hoge temperatuurwarmte. Eco Steam and Heating faciliteert tijdens Industrial Heat & Power een doorlopende brainstormsessie. Wie de pop-up brainstorm ruimte bezoekt, kan zijn zorgen opschrijven, of juist een oplossing delen. Uiteraard is het de bedoeling dat de partijen met vragen en die met oplossingen elkaar weten te vinden. Spontaniteit is het devies van een goede brainstormsessie en dus wil Eco niet teveel van tevoren vastleggen. Maar ga zeker de discussie aan en schrijf goede ideeën op. De energietransitie is te complex om het alleen te doen.

Ga terug