Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Aerofoam geeft waarde aan isolatie


Aerofoam geeft waarde aan isolatie

Familiebedrijf Walraven, fabrikant van onder andere bevestigingssystemen, is wereldwijd actief. Enkele jaren geleden zijn Walraven en eveneens familiebedrijf Hira Industries een joint-venture aangegaan. Hira Industries uit Dubai is al meer dan dertig jaar actief in de bouwmaterialenmarkt. Het bedrijf produceert al meer dan tien jaar onder de merknaam Aerofoam technisch hoogwaardige isolatiematerialen uit elastomeren en polyolefine.

Walraven Aerofoam, sinds 2018 onderdeel van de Walraven Group, is met een drieduizend vierkante meter tellend centraal magazijn gevestigd in Mijdrecht. Vanuit dit magazijn kan het bedrijf zijn distributeurs in de Benelux binnen 24 uur voorzien van materialen. Een klein en deskundig team stelt de klant centraal en vindt goede bereikbaarheid en service zeer belangrijk.

Damdicht

Met de samenwerking tussen Walraven Aerofoam en Hira Industries is een specialist ontstaan op het gebied van isolatiesystemen en de daarbij horende leidingdragers. De mechanische sterkte van Aerofoam isolatiematerialen en de maatvaste voorgeïsoleerde leidingdragers zorgen voor een optimaal damdicht isolatiesysteem. Daarmee besparen klanten energieverlies, reparatie en onderhoudskosten uit.

Waarde

De waarde van een product laat zich in eerste opzicht vooral tijdens en na installatie zien. De vakkundigheid van de monteur in combinatie met de verwerkbaarheid van het materiaal bepalen samen de kwaliteit. Daarnaast is een product waardevol als het blijft presteren op de lange termijn. Daarvoor moet het product stabiel zijn op het gebied van technische waardes in combinatie met sterke materiaaleigenschappen. Als deze combinatie beter is dan wat u gewent bent, creëert dat waarde op de lange termijn.

Op de korte termijn creëert Walraven Aerofoam waarde door overdracht van onze expertise voor, tijdens en na installatie. Het bedrijf kan volledige ondersteuning bieden op het gebied van leidingdragers, montage en de juiste isolatie. Hierdoor bieden wij voor alle partners in de keten een toegevoegde waarde.

Rendement

Een goed isolatiesysteem bespaart niet alleen energiekosten, maar is ook van groot belang voor de levensduur van uw systeem. Een optimale isolatie bewaakt het rendement van uw installatie. Samen met de specialisten van Walraven Aerofoam berekenen we voor elke installatie de optimale isolatiedikte en adviseren we voor de juiste materialen en montage.

Calculaties laten zien dat Aerofoam-isolatie met de gebruikelijke dertien millimeter isolatiedikte tot wel 68 procent energieverlies kan voorkomen. Deze besparing gaat tellen vanaf de eerste seconde dat de isolatie is aangebracht. De verbetering van de isolatiedikte naar negentien millimeter laat zelfs een extra besparing zien van nog eens tien procent.

Wij kunnen samen met u de return on investment berekenen voor uw project. Want de waarde van de isolatie begint pas als de Aerofoam is geïnstalleerd. Wat is voor u waarde: wat het kost…of wat het u bespaart?

Meer informatie staat hier.

Ga terug