Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

STARTUP INDUSTRIAL HEAT & POWER: INNECS POWER SYSTEMS

In huidige vorm is Innecs Power Systems actief sinds 2012. Innecs Power Systems ontwikkelt en produceert machines om met hoge efficiëntie op een decentrale manier elektriciteit op te wekken uit stoom- of gasexpansie en biedt intelligente oplossingen voor een efficiënte energieconversie van (industriële) klanten met een stoominstallatie of een specifiek verbrandingsvraagstuk.”

Dáárom op Industrial Heat & Power

“Op Industrial Heat & Power hopen we veel Energie Managers van Nederlandse bedrijven te ontmoeten. Iedereen die werkt met stoom en nadenkt over optimalisatie van het proces is welkom bij ons, en dit zowel voor hun projecten in Nederland als over de landsgrenzen. Als we veel mensen ontmoeten die oprechte interesse hebben om door middel van een SteamExpander hun stoomnet te optimaliseren.”

Voor een stabiele, energiezuinige en betrouwbare energievoorziening

“Onze oplossingen verhogen de energie-efficiëntie en verbeteren de emissie, zodat deze binnen de geldende normen liggen. Met onze innovatieve producten helpen wij bij het realiseren van een stabiele, energiezuinige en betrouwbare energievoorziening. Onze oplossingen zijn compact, blinken uit in eenvoud van het ontwerp en hebben een korte terugverdientijd.”

Speerpunt: de SteamExpander SE250e

“Speerpunt-product is momenteel de recentelijk gelanceerde SteamExpander SE250e. Met deze machine kan elektriciteit worden opgewekt uit stoomexpansie. De maximale elektrische opwekking is 250 kWe. De SE250e kan parallel aan een bestaande pressure reduction valve worden geplaatst. De SE250e zorgt dan voor de gevraagde drukval.”

Toepassing in industrie en nieuwbouw

“De drukval zorgt voor asvermogen, waarmee elektriciteit wordt opgewekt. Dat betekent minder afname van elektriciteit van het net en dus een snelle terugverdientijd. Het opwekken van elektriciteit is ook mogelijk in nieuwbouwprojecten, voornamelijk in combinatie met biomassa ketels. Bovendien kan de stoomturbine omgaan met oververhitte en met verzadigde stoom.”

Hoog rendement, lage onderhoudskosten

De stoomturbine heeft een hoog rendement en lage onderhoudskosten, met een mogelijke terugverdientijd tot gevolg van minder dan 3 jaar, en is makkelijk in te bouwen in een bestaande situatie. Interessant voor individuele bedrijven en voor industrieparken waar stoom op één locatie wordt gegenereerd en vervolgens verdeeld onder bedrijven die een verschillende stoomdruk vereisen.

Pitch: “Naar een schoon stoomcircuit”

Een grote zorg bij het gebruik van roterende stromingsmachines, en dus ook van stoomturbines, is de kans op stoomverontreiniging door olie. Immers: roterende machines moeten vaak gesmeerd worden, waardoor er een kans is op het mengen van olie in de stoom. Door het unieke design van de SteamExpander zorgt Innecs voor een perfecte scheiding tussen het oliecircuit en het stoomcircuit in de turbine, en dit zonder de efficiëntie en levensduur van de machine te beïnvloeden. Het maakt de machine zowel multi-inzetbaar als duurzamer. Door Pieter van der Meer, Product Manager

Brabanthallen, Den Bosch (9-11 oktober) - Hal 2, stand B035

  • Klik hier voor gratis beurstoegang voor Industrial Heat & Power
  • Klik hier voor gratis beurstoegang voor Vakbeurs Energie
  • Klik hier voor gratis beurstoegang voor Ecomobiel