Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar Industriële Elektrificatie

Seminar Industriële Elektrificatie

Dag:  dinsdag 9 oktober
Tijd: 15.00 – 16.30 uur
Locatie: Industrie Theater - powered by Eco Steam and Heating Solutions

Opzet programma

15.00 – 15.20 uur          Introductie. Toelichting Industriële Elektrificatie – waar staan we en waar gaan we heen?
                                       Door: Egbert Klop, Managing director, BlueTerra Energy Experts

15.20 – 15.40 uur          Fieldlab Industriële Elektrificatie (TNO, FME, Deltalinqs)
                                       Door: Hans van der Spek,  Programma directeur Cleantech, Manager Cluster Energy, FME

15.40 – 16.00 uur          Industriële warmte.
                                       Door Soledad van Eijk

16.00 – 16.20 uur          Een praktijkvoorbeeld.
                                       Door: Brendon de Raad, Hogeschool Rotterdam

16.20 - 16.30 uur           Q&A

Sprekers

Egbert Klop, Managing director, BlueTerra Energy Experts
Een werkdag zonder techniek is geen geslaagde dag voor Managing Director Egbert Klop. Egbert ziet zijn opdrachtgever als dé specialist van zijn productieprocessen en zoekt in partnerships naar kansen op het gebied van energie en verduurzaming. Hierbij is voor hem onafhankelijkheid essentieel: de beste oplossing voor opdrachtgevers bereik je alleen met samenwerking en door het combineren van vakkennis en expertise. Egbert is ervan overtuigd dat hij met het huidige sterke team en de extra slagkracht na de fusie alle energievraagstukken in de industriële en grootzakelijke markt kan beantwoorden. Het vertrouwen in het team staat centraal voor de werkwijze van Egbert. Zijn kritische houding zorgt ervoor dat alle opties de revue passeren zodat opdrachtgevers een keuze hebben én gedragen maatregelen kunnen nemen. Hij daagt hen uit buiten hun comfort zone te stappen en samen tot nieuwe oplossingen te komen. Met trots kijkt hij terug op de afgelopen dertig jaar ontwikkeling in duurzame technieken. Met name eerst focussen op energieverspilling en efficiëntie en pas daarna op verduurzaming. Er is nog een lange weg te gaan, maar Egbert gaat deze uitdaging op het gebied van industriële toepassingen in duurzame energievoorzieningen vol vertrouwen aan.

Hans van der Spek MMO, Programma directeur Cleantech & Energy, FME
Hans van der Spek (1959) is werkzaam voor FME, ondernemersorganisatie voor technologie. Zijn professionele expertise ligt op het kruispunt van energie(transitie), innovatie, industrie, politiek en financiering. Binnen FME is hij verantwoordelijk voor het Cluster Energy. Dit cluster verbindt ruim 400 FME-bedrijven die werkzaam zijn op het gebied van energietechnologie met de andere spelers in de energieketen. Gezamenlijk bedenken we oplossingen voor het klimaatvraagstuk en de energietransitie.
Hans was nauw betrokken bij de totstandkoming en implementatie van het Energieakkoord, is oprichter van Energy Storage NL en bekleed diverse adviesfuncties.

 

Soledad van Eijk, Business Developer Biomass and Energy Efficiency, ECN
I’m a spontaneous and social person with a passion for renewable energy and technology. In my current job at ECN part of TNO I can combine this by making the connection with research and industrial application of innovative technologies that involve sustainable use of heat and separating gasses and fluids in more efficient ways from all kind of industrial processes.

Brandon de Raad
Als onderzoeker voor Kenniscentrum Duurzame Havenstad van de Hogeschool Rotterdam werk ik aan het efficient gebruiken van restwarmtestromen binnen de energie-intensieve industrie. Samen met studenten en het bedrijfsleven brengen wij huidige implementatie obstakels in kaart en werken wij aan methodieken om de implementatie van onder andere warmtepompen te versnellen.