Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Workshop Veolia (Stoomplatform): Iron Fuel as cleantech for energy intensive industries

 • Datum:
  woensdag 13 oktober 2021
 • Tijd:
  11:15 - 11:45
 • Locatie:
  Praktijktheater Industrie

 • In 2030 moeten de ETS-industrieen (warmtenetten, industriele processen en elektriciteitscentrales) een CO2-reductie behalen van 61% - conform Fit-for-55. Hoewel de industrie wil verduurzamen, kan ze in veel gevallen niet elektrificeren of gebruik maken van waterstof. Daarnaast voldoet de potentiële cleantech vaak niet aan de technische en economische eisen. Voor de bedrijven die nog geen oplossing hebben, is er weer hoop. Een nieuwe cleantech wordt ontwikkeld in Nederland, namelijk ijzer brandstof (iron fuel). Deze brandstof is inzetbaar in warmte netten, industriële processen en elektriciteitscentrales. Mark Verhagen CEO van RIFT vertelt als spreker wat de technologie kan betekenen voor Nederland en wanneer deze inzetbaar zal zijn.

  De onderstaande onderwerpen komen aan bod:
  - Hoe kunnen we CO2 reduceren binnen energie intensieve industrieën (warmtenetten, - industriële processen en elektriciteitscentrales) als elektrificatie en waterstof geen optie zijn?
  - Hoe is ijzer brandstof een nieuwe cleantech voor warmtenetten, industriële processen en elektriciteitscentrales?
  - Wanneer kunnen we deze technologie op de markt verwachten?

  Spreker: Mark Verhagen, CEO RIFT (Renewable Iron Fuel Technology)
 • Sprekers/Partners:

  Mark Verhagen, RIFT
  Mark Verhagen, RIFT

  Mark Verhagen is de CEO van RIFT (Renewable Iron Fuel Technology). Als team manager van studententeam SOLID 2019-2020 is hij met twee andere oud SOLID leden de spin-off RIFT begonnen. De doelstelling is om de Iron Fuel Technology – wat SOLID heeft aangejaagd – door te ontwikkelen naar de markt en te vercommercialiseren. Samen streven ze ernaar de warmtenetten, industriële processen en elektriciteitscentrales, CO2 vrij te maken. Mark heeft een achtergrond in chemische technologie (bsc.), bedrijfskunde (bsc.) en technische bedrijfskunde (msc.) en wordt gezien als de Iron Fuel Technology business case expert.