Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

MEAM: Hybrid microwave with heat recovery for an efficient drying process

 • Door:
  Kendra Rademaker, MEAM NL BV & Renaat van Geel, MEAM NL BV
 • Datum:
  donderdag 13 oktober 2022
 • Tijd:
  12:00 - 12:30
 • Locatie:
  Praktijktheater Industrie
 • Inleiding: Drogingsprocessen zijn over het algemeen tijd intensief. Met microgolftechnologie is het mogelijk om een brede range van producten snel te drogen zonder emissie van CO2. MEAM laat zijn welke hybride microgolf ovens beschikbaar zijn en welke trends op de kaart staan om verder te verbeteren.  

  MEAM is een leverancier van industriële verwarmings-en droogtechnologie. Met behulp van microgolftechniek worden verschillende producten van coatings, food&feed maar ook cement gedroogd. De technologie zorgt voor doelgerichte verwarming, hoge efficiëntie en vermijding van CO2 emissies door gebruik van elektriciteit. Hoewel de techniek niet onbekend is in het dagelijks gebruik zijn er nog weinig toepassingen in de industrie. Voor de industrie zijn er wezenlijke veranderingen in de afgelopen 15 jaar bereikt waardoor de systemen sterk verbeterd zijn en integratie in processen optimaal mogelijk is. 

  Sprekers: Kendra Rademaker, Projectcoordinator bij MEAM NL BV & Renaat van Geel, Directeur, MEAM NL BV

  Doelgroep: Bedrijven, die verwarmingsprocessen willen elektrificeren met een nieuwe blik op hun processen. Machineleveranciers, die mogelijk samenwerking zoeken. Studenten, die hun horizon willen verbreden in procestechnologie. 

 • Sprekers/Partners